AGCO získala významnou zakázku v Číně * Tato zakázka posílí pozici firmy AGCO v tomto regionu

Společnost AGCO Corporation (index NYSE: AGCO), Vaše zemědělská společnost, která je celosvětovým distributorem a výrobcem zemědělských strojů, oznámila, že na základě výsledků výběrového řízení vyhlášeného veřejnou samosprávou čínské provincie Heilongjiang, získala velkou zakázku na dodávku traktorů. Cílem tohoto programu je zvýšit produktivitu na čínském trhu a současně na tento trh přinést nové zemědělské technologie.

Na základě ustanovení smlouvy dodá firma AGCO do konce letošního roku do této čínské provincie více než 300 kusů traktorů Valtra. Tyto traktory uspokojí poptávku provincie Heilongjiang po moderních zemědělských technologiích. Traktory Valtra 191h od firmy AGCO jsou špičkové, těžké traktory, které se v Číně těší výborné pověsti. Nové traktory, které tato provincie získá, tak přispějí k dalšímu trvale udržitelnému růstu místního zemědělství.

Spolu s dodáním nových traktorů provede firma AGCO rozsáhlé technické školení pro více než 1000 uživatelů těchto strojů. Toto školení umožní uživatelům těchto traktorů lépe porozumět moderním zemědělským strojům a naučí je základní znalosti z oblasti provozu a údržby těchto traktorů.

"Společnost AGCO se snaží posílit svou pozici na čínském trhu a jednou z klíčových oblastí, na které se zaměřujeme, je právě provincie Heilongjiang," řekl Hubertus Muehlhaeuser, starší viceprezident pro strategii a integraci a generální ředitel firmy AGCO pro východní Evropu a Asii.

Eric Raby, viceprezident společnosti AGCO pro obchod a marketing pro země východní Evropy a Asie, vysvětluje: "Traktory značky Valtra od firmy AGCO se v této provincii úspěšně prodávají a tato nová objednávka je dalším krokem ve snaze firmy AGCO rozšířit povědomí místních zemědělců o našich traktorech."

Společnost AGCO je největším dovozcem traktorů do Číny. Během posledních 10 let si zde firma vybudovala pevné zázemí a tým zajišťující poskytování poprodejních služeb a dodávek náhradních dílů koncovým uživatelům z různých čínských provincií.

O společnosti AGCO

Společnost AGCO, Vaše zemědělská společnost, (index NYSE: AGCO) byla založena v roce 1990 a nabízí kompletní sortiment traktorů, kombajnů, zařízení pro zpracování slámy, postřikovacích strojů, strojů pro zpracování a sklizeň krmiv, pluhů a zařízení pro obdělávání půdy, včetně doplňků a náhradních dílů. Své produkty firma AGCO prodává pod značkami Challenger(R), Fendt(R), Massey Fergusson(R) a Valtra(R). Firma své výrobky prodává po celém světě, ve více než 140 zemích, prostřednictvím sítě více než 2.800 nezávislých prodejců a distributorů. Prostřednictvím své divize AGCO Finance firma nabízí financování svých produktů a služeb. Společnost AGCO sídlí ve městě Duluth, ve státě Georgia (USA). V roce 2008 dosáhly čisté tržby společnosti výše 8,4 miliardy dolarů. Více informací najdete na webových stránkách www.AGCOcorp.com.

Upozornění na výhledová prohlášení

Některé části této tiskové zprávy obsahují výhledová prohlášení, která se vztahují k budoucím očekáváním firmy a popisují možné budoucí události. Tato výhledová prohlášení podléhají určitým rizikům a mohou být ovlivněna neznámými faktory, které mohou vést k tomu, že se skutečné výsledky společnosti AGCO Corporation budou lišit od výsledků uváděných ve výhledových prohlášeních. Výhledová prohlášení společnosti AGCO jsou v této tiskové zprávě uvozena slovy jako například "budou", "možná", "nabízíme", "očekáváme", apod. Výhledová prohlášení podléhají rizikům a nejistotám. Je proto důležité vzít na vědomí, že skutečné výsledky společnosti se mohou podstatně lišit od výsledků uváděných ve výhledových prohlášeních. Více informací o rizikových faktorech, které mohou ovlivnit výsledky firmy AGCO najdete ve výročních zprávách firmy AGCO pro Komisi pro cenné papíry, včetně výroční zprávy za rok končící 31. prosincem 2008, kterou firma Komisi pro cenné papíry (SEC) podala na formuláři 10-K. Společnost AGCO se zříká jakékoli odpovědnosti a povinnosti aktualizovat svá výhledová prohlášení.

Kontaktní informace

AGCO Corporation

Média:

Nancy Klentak

Tel.: 770-232-8209

Manažer pro komunikaci

E-mail: nancy.klentak@agcocorp.com

nebo

Investoři:

Greg Peterson

Tel.: 770-232-8229

Ředitel pro vztahy s investory

E-mail: greg.peterson@agcocorp.com

Zdroj: AGCO Corporation

Prohlédněte si tuto tiskovou zprávu online na http://www.businesswire.com/news/home/20090928005230/en.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Klíčová slova USA-zemědělství-AGCO Corporation

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Zemědělství, životní prostředí