Medzinárodne aktívna skupina ALCAR, ktorá má popredné postavenie na európskom trhu s doplnkovým príslušenstvom pre osobné vozidlá, s kolesami z ocele a ľahkých kovov, prevezme obchodnú spoločnosť Forstinger Handel und Service GesmbH. Transakcia si ešte vyžaduje povolenia na základe rozhodnutia konkurzného súdu ako aj právneho riadenia kartelového úradu.

Skupina Forstinger je rakúska jednotka v obchode s autopríslušenstvom a náhradnými dielmi ako aj najväčší rakúsky predajca pod mottom „Všetko pre auto od a po z“. Forstinger sa zaoberá distribúciou dielcov s rýchlym opotrebením a motorových olejov, autopríslušenstva a údržby karosérie, elektroniky, mopedov, príslušenstva pre motocykle, ako aj produktov pre voľný čas a bicyklov, a zároveň ponúka aj služby pre vodičov. ALCAR prevezme skupinu Forstinger na 100 percent.

„Forstinger má na základe 122 filiálok v Rakúsku a piatich predajní na Slovensku vynikajúce postavenie na trhu. Podnik sa bude spoločne s forstingerovským manažmentom dlhodobo solídne rozvíjať a naďalej expandovať“, hovorí Dr. Alexander Riklin, ktorý spolu s Mag. Adriánom Riklinom a Martinom Böhlerom vybudoval skupinu ALCAR existujúcu od roku 1984 na kapitálovo silný a v európskom merítku veľmi úspešný obchodný a výrobný podnik.

Doterajší vlastníci spoločnosti Forstinger Handel und Service GesmbH, FHS Beteiligungsverwaltung GesmbH, ktorá sa od roku 2005 ocitla v majetku medzinárodného investora Bridgepoint Capital Ltd., sa stali insolventnými. To viedlo k skutočnosti, že správca podstaty zrealizoval ponukové riadenie za účelom predaja tejto obchodnej siete, z ktorého ako najúspešnejší uchádzač vyšla skupina ALCAR.

Operatívna dcérska spoločnosť Forstinger Handel und Service GesmbH nebola konkurzným riadením vlastníckej spoločnosti dotknutá.

Skupina ALCAR

ALCAR je medzinárodne činná súkromná priemyselná a obchodná skupina so strategickým zameraním na kolesá z ocele a ľahkých kovov s ročným obratom 251 miliónov EUR (bilančné obdobie rokov 2007/2008). Skupina ALCAR má prvenstvo na trhu produktov pre dodatočnú výbavu osobných motorových vozidiel a distribuuje svoje produkty prostredníctvom vlastných koncernových veľkoobchodných spoločností ako aj dovozcov. Prítomnosť rakúskej podnikateľskej skupiny v rámci Európy zahŕňa 30 spoločností, v ktorých sa s úspechom realizuje vyše 800 pracovníkov v 13 európskych krajinách so šiestimi vlastnými obchodnými priestormi. Firemná centrála skupiny ALCAR sa nachádza v Hirtenbergu (Rakúsku), cca. 35 kilometrov na juh od Viedne.

Fotografiu v tlačovej kvalite za účelom bezplatného uverejnenia Vám ochotne zašleme na požiadanie.

Kontakt pre rôzne dotazy:

Dr. Alexander und Mag. Adrian Riklin

ALCAR Holding GmbH