Nejnovější kolekce MARINA YACHTING, aneb Svěží vítr do plachet

Novou dámskou i pánskou kolekci oblečení Marina Yachting pro jaro a léto 2009 charakterizuje výraz nezkrotné vášně pro moře, svobody a nespoutanosti. Obě kolekce nabízejí celkem pět odlišně zpracovaných témat - od klasických modelů odkazujících na historii značky, přes mladistvé a dynamické modely v moderním pojetí, až po sportovní oblečení využívající nejmodernější technologie. Každý si tak může vybrat jemu vyhovující styl, jímž vyjádří svou lásku k moři na dovolené i v rušných ulicích velkoměsta.

Dámská kolekce pro jaro a léto 2009

Modely dámské kolekce charakterizuje dynamický nadčasový a ženský styl. Téma nazvané ARCHIVIO znovu objevuje nesmrtelné střihy šedesátých let, které dávají dokonale vyniknout ženským půvabům. Provedení modelů se vyznačuje silným důrazem na propracovanost detailů - například tradičních lemování - a laděním do typických modrých odstínů. Každý model je označen výšivkou vlastního jména.

Téma MACROLOGO na první pohled zaujme svým výrazným mladistvým, dynamickým a moderním pojetím. Dominantou všech modelů je logo v makro velikosti. Námořnická saka i kabátky jsou vyrobeny z voděodolných látek a jsou doplněny praktickým páskem s kovovou sponou. Jednobarevným a dvoubarevným modelům dominují námořnická modrá a krémově bílá. Součástí kolekce je úpletový svetr a polo košile s kontrastujícím límečkem.

Další z pětice témat, BANCHINA, bylo inspirováno vojenskou akademií. Proto se vyznačuje využitím odznaků a grafických symbolů odkazujících k námořnické atmosféře šedesátých let. Převládajícími barvami jsou bílá a modrá v kombinaci s červenou a písčitými odstíny, příležitostně doplněné fialovou a fuchsiovou. Použití strečových materiálů zaručuje perfektní vzhled a dokonalou pohodlnost. Delší kabátky se vyznačují velmi ženskými střihy s moderními úzkými tříčtvrtečními rukávy.

Téma MARINA s logem MY.72 využívá nejmodernější technologie, patentované materiály a nabízí ergonomicky tvarované modely do náročných podmínek. Svrchní oděvy jsou díky třívrstvému nylonu a pogumovaným zipům dokonale voděodolné, prodyšný materiál bezešvých triček zase umožňuje udržet stálou tělesnou teplotu.

Navzdory vysoce technologickému ladění se i tato část kolekce vyznačuje nezaměnitelným designem Mariana Yachting a vysokou mírou elegance.

Poslední z témat dámské kolekce, MARE, přináší vše potřebné na letní dovolenou u moře. Krátké plážové šaty, pohodlné šortky, rozevláté sukně, bikiny i ručníky. Klasickou bílou a modrou doplňuje spektrum dalších odstínů a nejrůznější letní vzory - od květinových potisků, po tečky, proužky a geometrické vzory.

Pánská kolekce pro jaro a léto 2009

Stejně jako dámská kolekce, také pánská kolekce oděvů Marina Yachting pro nadcházející období přichází s pěti tématy symbolizujícími různé postoje k moři. Ústřední téma ARCHIVE se obrací k nesmrtelným klasickým střihům a vzorům a znovu vyzdvihuje jejich nadčasovost. Oblečení je maximálně všestranné a propracované detaily umocňují jeho eleganci. Sérii sak, bund a kabátků doplňují kalhoty a úplety, přičemž každý model nese nášivku se svým jménem.

Téma nazvané MACRO LOGO charakterizují stejně jako u dámské kolekce výrazné výšivky log na všech kusech oblečení - ať už v kontrastních barvách či tón v tónu. Sportovně laděné modely se hodí pro mladé a dynamické muže. Svrchní oblečení má voděodolnou úpravu.

Téma WHARF bylo inspirováno námořními akademiemi a plavebními kluby, od nichž si také vypůjčilo myšlenku erbového označení. To vyjadřuje maximálně sportovní přístup k plachtění, ale zároveň najde perfektní uplatnění i v ulicích rušného města. Tématu dominují modrá a bílá v rozličných kombinacích (záplaty, lemování, grafické detaily, pruhy), ovšem důraz je kladen i na další typicky středozemní odstíny od lanově béžové, přes slunečně žlutou až po purpurovou a korálově červenou. Trička s kontrastujícími límečky nabízejí rovněž jemnější odstíny liliové, žluté, růžové a azurové.

Téma MARINA odráží "high-tech" styl, který se promítá do loga MY.72. Díky použití nejmodernějších technologií nabízí kolekce oblečení vysoce odolné i v těch nejnáročnějších podmínkách - například dokonale voděodolnou třívrstvou bundu v barvě ledu s pogumovanými vrstvami i zipy. Bezešvé triko poskytující maximální pohodlí je vyrobeno ze speciálních polypropylenových mikrovláken Dryarn, která se vyznačují nejen dokonalou elasticitou, ale také antiperspiračními účinky chránícími jak před teplem, tak před chladem.

Pětici témat uzavírá téma SEA, které na první pohled evokuje pohodu letní dovolené na mořském pobřeží. Modrobílé odstíny oživují potisky, barevné plochy a pruhy. Úplety oživují kontrastující potisky a záplaty. Kolekci pohodlného letního oblečení doplňují pánské plavky a plážový ručník.

Pánská kolekce 1972

Ryze pánská kolekce Marina Yachting 1972 představuje nadčasovou sérii a stojí tak samostatně mimo sezónní nabídku. I zde ovšem platí, že použité materiály, střihy a barevné ladění dokonale evokují půvab moře. Název 1972 navíc představuje silný historický odkaz k datu vzniku společnosti.

Kolekce se vyznačuje vysokou univerzálností, neboť jednotlivé modely vycházejí vstříc odlišným stylům. Někoho zaujme bavlněný kabát s širokým límcem a kovovými knoflíky, jiný upřednostní nepromokavou bundu s kapucí zdobenou doplňky z lanoví, další zvolí dvouřadé sportovní sako s kovovými knoflíky a kontrastními tkanicemi. U všech modelů je patrný tradiční důraz na detail, mnohé úpravy jsou zpracovány ručně.

Premiéra Hydra obuvi pro ženy

Po úspěšném uvedení pánské Hydra obuvi představuje Marina Yachting poprvé také dámskou kolekci Hydra bot pro jaro a léto 2009. Hydra vychází z pronikavých technologií, nejkvalitnějších materiálů a precizních výzkumů. Dámský model má zúžený tvar, který odpovídá anatomii chodidla a navíc umocňuje eleganci modelu. Díky dvěma kovovým poutkům se dokonale přizpůsobí. Boty jsou k dostání v modrém nebo bílém provedení z kvalitní teletiny nebo v béžovém usňovém provedení s voděodolnou úpravou.

Hlavní důraz je kladen na vložku z nejmodernějších materiálů, které jsou dokonale voděodolné, zároveň však umožňují chodidlu dokonale dýchat díky mikroperformaci. Tuto vyměnitelnou vložku, která nyní ještě lépe tlumí otřesy, je možné vyndat a prát. Podrážka je vyrobena z přírodní gumy a latexu s mikrodrážkami odvádějícími vlhkost. Mimo to má výjimečné protiskluzové vlastnosti. Obuv je pečlivě propracovaná do nejmenších detailů, jakými jsou například podpůrné patní či nártové vložky. Ručně šitá nártová část je vyrobena z pravé kůže s úpravou proti soli.

Prodejny:

M A R I N A   Y A C H T I N G