Společnost Abbott (burzovní index NYSE: ABT) otevřela svůj největší závod na výrobu dětské výživy v Singapuru, aby uspokojila rostoucí poptávku po výživě pro děti, jako je například produkt Similac(R). Závod bude ročně sloužit až 1 miliónu kojenců a dětí v Asii. Jde o další důkaz rostoucí snahy společnosti o tento region, její největší jednorázovou investici v Asii a největší investici do výroby výživy ve výši 300 milionů amerických dolarů (450 milionů singapurských dolarů).

(Fotografie: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20090225/CG75340)

Kromě toho zveřejnila společnost Abbott smlouvu o otevření nového výzkumného a vývojového centra pro oblast výživy v Singapuru, kde se vědci zaměří na klinické zkoušky a vývoj výživových produktů šitých na míru podmínkám stravování v Asii. Toto nové centrum doplní nové farmaceutické výzkumné a vývojové zařízení, které bylo otevřeno v Singapuru minulý měsíc.

"Již více než 80 let je společnost Abbott průkopníkem v oblasti výzkumu výživy, přinesla nejmodernější produkty generacím rodin a dětí," řekl Miles D. White, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Abbott, který dnes nový závod v Singapuru slavnostně otevřel. "Tyto nové závody v Singapuru nám umožní, abychom se dostali ještě blíže k našim zákazníkům, ať už jde o fyzickou blízkost nebo porozumění specifickým stravovacím potřebám a preferencím asijských zákazníků."

Pediatrické produkty, které společnost Abbott v Asii prodává, zahrnují stravu pro kojence až po výživu pro batolata. Tyto produkty jsou nyní vyráběny v tomto vysoce moderním závodě, který nabízí prvotřídní úroveň bezpečnosti, kontroly procesů a čistoty provozu v průběhu celé výroby a distribuce.

Produkty vyráběné ve výrobním závodě společnosti Abbott v Singapuru budou i nadále obsahovat stejně kvalitní ingredience a budou podstupovat stejně standardní testy jako ostatní produkty této firmy vyráběné jinde, takže zákazníci dostanou stejné produkty, na které jsou zvyklí každý den. Co je důležité, že poloha Singapuru umožní rychlejší dodávky maloobchodníkům a zdravotnickým zařízením v mnoha zemích tohoto regionu, jako je například Čína, Hong Kong, Indonésie, Malajsie, Filipíny, Singapur, Tchajvan, Vietnam, stejně jako Střední východ. V závodě pracuje zhruba 300 lidí, z nichž 50 se zabývá pouze zajišťováním a kontrolou kvality.

"Singapur má skvělou pozici zapojit se do rozvoje v Asii," řekl Lim Hng Kiang, ministr průmyslu a obchodu Singapuru, který byl na slavnostním ceremoniálu čestným hostem. "Společnost Abbott, jako diverzifikovaná zdravotnická společnost, která má široký záběr od farmacie, výživy až po diagnostiku, má skvělou pozici k tomu, aby dokázala uspokojit rozmanité požadavky v Asii. Jsme velmi rádi, že si společnost Abbott vybrala právě Singapur jako svou základnu v Asii."

Závazek společnosti Abbott k Singapuru: Nové asijsko-pacifické výzkumné a vývojové centrum zaměřené na výživu

Společnost Abbott Nutrition rovněž dokončila smlouvu s městem Singapur na otevření moderního asijsko-pacifického výzkumného a vývojového centra zaměřeného na výživu (Asia-Pacific Research and Development Center for Nutrition Science) v Biopolis, v novém moderním vědeckém středisku. Zkušení vědci společnosti Abbott ve středisku povedou výzkum a klinické zkoušky zaměřené na takové otázky jako je například vztah mezi potravinami a lidskými smysly, klinickou vědu o výživě, posuzování nových ingrediencí a vědu o rozpoznávání.

Umístění tohoto centra v Singapuru umožní vědcům ze společnosti Abbott, aby přizpůsobili nové ingredience, produkty, příchutě a balení nejnaléhavějším potřebám v oblasti výživy a chutím a preferencím zákazníků v asijsko-pacifické oblasti.

Minulý měsíc otevřela společnost Abbott své první farmaceutické výzkumné a vývojové centrum v jihovýchodní Asii, rovněž v Biopolis v Singapuru, kde bude provádět studie stability, včetně studií aktivních farmaceutických složek a nových složení na podporu požadavků globálních regulačních orgánů týkající se nových farmaceutických produktů. Práce v laboratoři umožní společnosti Abbott urychlit vývoj moderních investigativních léčiv a přinést nová léčiva pacientům rychleji například v takových oblastech jako je neurologie a rakovina.

V posledních několika letech posílila společnost Abbott svou přítomnost v této oblasti a představila zde několik důležitých produktů, jako jsou například koronární stenty HUMIRA(R) a XIENCE V(TM) s uvolňováním léčivé látky. Singapur je rovněž regionálním ředitelstvím několika divizí společnosti Abbott, jako je výživa, farmacie a diagnostika.

O výživových produktech vyráběných v závodě společnosti Abbott v Singapuru

Společnost Abbott Nutrition je jednička v poskytování vysoce kvalitních a účinných výživových produktů pro kojence, děti a dospělé. Výrobní závod Abbott Manufacturing Singapore v Singapuru bude vyrábět řadu pediatrických produktů pro tuto oblast. Tato řada bude zahrnovat výrobky Similac(R), Gain(R), Gain Plus(R), Grow(R), Grow School(R) a PediaSure Complete(R).

O divizi Abbott Nutrition

Divize Abbott Nutrition vyvíjí a prodává celou řadu vědecky vyvinutých potravin pro kojence, lékařské potravinové doplňky a energetické tyčinky a podobné produkty na podporu růstu, zdraví a dobrého stavu lidí všeho věku. Mezi mezinárodně uznávané značky divize Abbott Nutrition patří produkt Similac(R) pro kojence; značka Gain(R) pro další období a přikrmovaní starších dětí a batolat; značka Grow(R) mléčná strava pro děti od tří let a starší; značka PediaSure(R) kompletní a vyvážená výživa a pochoutky pro děti; a Ensure(R) značka kompletní a vyvážené výživy pro dospělé.

Kromě toho je společnost Abbott Nutrition jedničkou v oblasti speciální výživy pro specifické potřeby stravování těžce nemocných lidí nebo těch, kteří mají speciální požadavky, jako je například značka Glucerna(R) výživných koktejlů a tyčinek pro lidi trpící cukrovkou. Společnost Abbott Nutrition nabízí rovněž speciální výživové produkty EAS(R) pro unikátní potřeby sportovců, stejně jako ZonePerfect(R) zcela přírodní výživové doplňky pro lidi, kteří nemají čas.

O společnosti Abbott

Společnost Abbott je globální zdravotnická společnost se širokou základnou, která se zabývá objevy, vývojem, výrobou a prodejem farmaceutických a léčebných produktů, včetně výživových doplňků, zařízení a diagnostiky. Společnost zaměstnává 69.000 lidí a nabízí své produkty ve více než 130 zemích.

Tiskové zprávy společnosti Abbott a další informace naleznete na internetových stránkách společnosti na adrese http://www.abbott.com.

O výrobním závodě společnosti Abbott v Singapuru

Společnost Abbott je jednička v poskytování vysoce kvalitních a účinných výživových produktů pro kojence, děti a dospělé. Závod Abbott Manufacturing Singapore (AMS), první výrobní závod společnosti Abbott v Asii, je největší jednorázovou investicí firmy v Asii a největší investicí do výživy. Závod bude sloužit až 1 milionu kojenců a dětí v Asii každý rok. Společnost Abbott v současné době provozuje 11 závodů na výrobu výživy po celém světě. Tento závod je plně integrované zařízení, ve kterém může vyrábět své výživové produkty.

Nejdůležitější fakta:

Umístění: Tuas Biomedical Park II, Singapur

Investice: Zhruba 450 milionů singapurských dolarů/300 milionů amerických dolarů

První produkt: Leden 2009

Celková plocha: 52.000 čtverečních metrů/570.000 čtverečních stop

Strategická pozice v Asii: Singapur nabízí mnoho výhod jako regionální distribuční uzel: vysoce vzdělané a motivované zaměstnance; prvotřídní kvalitu a plnění norem v oblasti bezpečnosti potravin; a vynikající zázemí přístavu. Jeho poloha zkrátí čas potřebný k dodávkám zboží zákazníkům v tomto regionu, čímž prodlouží životnost produktů společnosti Abbott Nutrition a zlepší jejich dostupnost pro zákazníky v Anglii.

Poskytne pracovní příležitosti: Závod v současné době zaměstnává 300 lidí. Ti pochází z různých oblastí regionu, jako je Singapur, Malajsie, Thajsko, Vietnam, Čína, Indie a Indonésie.

Ohleduplnost k životnímu prostředí: Společnost Abbott usiluje o to, aby měl provoz jejích závodů co nejmenší dopad na životní prostředí. Opatření, kterými o to usiluje zahrnují například systémy pro monitorování a minimalizaci využití energie, odpadní vody a opatření pro recyklaci. Závod získal "zlatý" certifikát Green Mark Singapurského Ústavu pro stavebnictví (Singapore Building and Construction Authority).

Moderní výroba: Společnost Abbott dodržuje nejpřísnější mezinárodní výrobní normy, aby zajistila, že její produkty jsou bezpečné e efektivně zlepšují zdraví a prospívání zákazníků. Výrobní prostředí závodu, vybavení a postupy jsou navrženy tak, aby byla dosažena co nejvyšší úroveň kontroly a souladu se správnými výrobními postupy v každém kroku výrobního a distribučního procesu.

Stejná kvalita produktů: Produkty vyrobené v Singapuru jsou stejné jako produkty vyrobené v Evropě a Spojených státech amerických, obsahují stejně kvalitní ingredience a jsou podrobeny stejným testům.

Poznámka pro vydavatele:

Fotografii k této tiskové zprávě můžete získat prostřednictvím agentury PA Photowire. Můžete si je stáhnout na internetové adrese http://www.pa-mediapoint.press.net nebo si je prohlédnout na http://www.mediapoint.press.net nebo http://www.prnewswire.co.uk.

Fotografii k této tiskové zprávě můžete získat u Evropské tiskové agentury (European Pressphoto Agency) (EPA) na adrese

ZDROJ: Abbott

KONTAKT: