Alstom v Brně realizoval investici přes 200 milionů korun a nabízí 200 nových pracovních míst

Z hlediska obchodní činnosti firmy ALSTOM Power, s.r.o., ALSTOM Group v Brně bylo poslední čtvrtletí roku 2008 velmi uspokojivé. Navzdory hospodářské krizi a prudkému snížení růstu české ekonomiky se firma Alstom v Brně rozrůstá.

„Dlouhodobý výhled zůstává v případě našich aktivit příznivý a proto jsme s vědomím vysoké poptávky po našich výrobcích a vysokému objemu nashromážděných objednávek realizovali novou investici za více než 200 milionů korun. V této souvislosti personální útvary v současné době zahajují nábor bezmála dvou set nových zaměstnanců různých profesí. Chápeme, že zprávy tohoto typu jsou dnes skutečně ojedinělé, ale charakter naší činnosti a příslušnost k silné mezinárodní společnosti nám umožňuje nahlížet na krizi i jako na příležitost k růstu,“ říká Petr Brzezina, prezident společnosti Alstom Česká republika a Slovensko.

Alstom celosvětově:

Během prvních devíti měsíců 2008/2009 (od 1. dubna do 31. prosince 2008) získala společnost Alstom objednávky ve výši 21,5 miliardy eur, což ve srovnání s předchozím rokem představuje 8% nárůst. Objem prodeje dosáhl 13,5 miliardy eur, což znamená zvýšení o 12 %. Objednávky zajištěné během třetího čtvrtletí 2008/2009 ve výši 6,1 miliardy eur byly na velmi uspokojivé úrovni. Významný příjem objednávek byl v průběhu tohoto čtvrtletí zajištěn i v případě Power Systems, neboť se rozběhly očekávané kontrakty odpovídající dříve získaným projektům. Vysokou úroveň objednávek zaznamenaly Power Service a Transport. Prodej za třetí čtvrtletí 2008/2009 dosáhl 4,6 miliardy eur, což v porovnání se stejným obdobím předchozího roku představuje 11% nárůst.

„Po mimořádně silné první polovině roku bylo z hlediska obchodní činnosti třetí čtvrtletí roku 2008/2009 velmi uspokojivé, což dokládá podíl book-to-bill (hodnota nových vs. realizovaných objednávek) ve výši 1,3. Pokud jde o objednávky, pak v případě Power Systems bylo dosaženo dobré úrovně jejich příjmu, zatímco Power Service a Transport pokračovaly ve vykazování jejich silného nárůstu. Dlouhodobý výhled zůstává v případě našich trhů příznivý. V krátkodobém měřítku by měla zůstat silná poptávka produktů Transport a Power Service, zatímco v případě Power Systems bychom měli pocítit dopady zpoždění některých projektů, způsobené současnou finanční krizí a ekonomickým poklesem. Pokračujeme v detailním monitorování vývoje našich trhů a situaci se neustále přizpůsobujeme,“ říká Patrick Kron, šéf a výkonný ředitel společnosti Alstom.

Kontakt:

ALSTOM Power, s.r.o., ALSTOM Group

Olomoucká 7/9, 656 66 Brno, Czech Republic

Jiří Filip

e-mail: jiri.filip@power.alstom.com

Klíčová slova ČR-EU-stroje-zaměstnanost-firmy-Alstom-PROTEXT

Jihomoravský (bn)

Auto-moto, doprava a stroje
Politika, veřejná správa a soudy