Tiskové prohlášení společnosti AVG týkající se problémů s aktualizací produktu

Společnost AVG pracuje aktivně na tom, aby vyřešila problémy, které zaznamenali někteří uživatelé po nejnovější aktualizaci komerčních a bezplatných verzí programů AVG 7.5 a AVG 8.0 v některých jazykových mutacích. Několik uživatelů, kteří provedli aktualizaci, obdrželo omylem varování, že systémový soubor programu Windows user32.dll verze 5.1.2600.3099 byl infikován virem Trojského koně. Proto byl neprodleně smazán soubor nezbytný pro provoz programu Windows XP.

Problém postihl pouze uživatele, kteří používají holandskou, francouzskou, italskou, portugalskou a španělskou jazykovou mutaci programu Windows XP.

Společnost AVG podnikla následující kroky, aby pomohla uživatelům vyřešit problémy:

-Okamžitě vydala navou aktualizaci, která by měla problém opravit.

-Na internetových stránkách vytvořila společnost AVG zvláštní informační sekci, která by měla uživatelům umožnit vyřešit problém.

Postižení uživatelé by měli použít následující odkazy, kde získají další informace, a kde si mohou stáhnout opravný nástroj:

(1) http://www.avg.com/support/HotTopics1574 FalsePositiveuser32.dll

(2) http://www.avg.com/support/HotTopics1574 FalsePositiveuser32.dll - fix tool

Ti uživatelé, kteří nemohou svůj počítač používat v důsledku těchto problémů, by měli kontaktovat svého prodejce softwaru od společnosti AVG nebo požádat své přátele, aby pro ně stáhli informace a opravný nástroj. Po spuštění opravného nástroje by si měli stáhnout aktualizaci programu AVG a nainstalovat správnou verzi.

Společnost AVG se omlouvá za problémy, které uživatelům způsobila. Pracujeme na tom, abychom tento problém napravili a zajistili, aby jakékoli další možné poruchy byly včas identifikovány a vyřešeny předtím, než by mohly mít dopad na uživatele.

Zdroj: AVG

Kontakt: