TOP HOTELŮ 2005

Již podvanácté zveřejnila redakce odborného časopisu Food-Service výsledky ankety "Top obratově nejsilnějších hotelů v ČR". Na prvním místě, co se týká výše obratu, se znovu umístil hotel Hilton Praha, který se svými 788 pokoji dosáhl obratu 1,314 miliardy Kč. Celkově byla průměrná obsazenost zúčastněných hotelů 58,76 procenta, průměrná cena pokoje byla 1733 Kč. I letos je zajímavé sledovat, co hoteliéry trápí, co považují za svůj úspěch a kam směřují. Mnoho respondentů za největší úspěch minulého roku považuje získání ISO, zavedení nového rezervačního systému a dokončení investic. Investovat hodlají všichni. Zatímco minulá léta patřila kongresovým sálům a wellnessu, tento rok se budou nejvíce modernizovat hotelové pokoje a restaurační prostory. Zkrátka nepřijdou ani výrobní prostory, do obnovy kuchyňské technologie hodlá v tomto roce investovat třetina respondentů.

Neúměrný tlak cestovních kanceláří na snižování cen se projevil i v tom, že většina hotelů se hodlá více zaměřovat na individuální a incentivní klientelu. Ti, kteří mají k dispozici kongresovou kapacitu, sází hlavně na tento druh klientely. Horské a lázeňské hotely zase rozšiřují kapacity wellness center a hodlají i zkvalitňovat nabídku zajímavých balíčků služeb. V pozornosti hoteliérů jsou i nové možnosti, které se nabízejí na asijském trhu. Zde se předpokládá nárůst hlavně mladé klientely, na rozdíl od stále stárnoucí Evropy.

Kontakt:

Redakce Food-Service

Drtinova 10

150 00 Praha 5

tel.: 227 018 418-20

e-mail: food@con-praha.cz

Keywords ČR-hotely-média-Food-Service-PROTEXT

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Category
Media, society and lifestyle
Services, tourism

RECEIVING PRESS RELEASES
Subscribe for free

Important notice:
Subscribers please note that material bearing the label "PROTEXT" is not part of CTK's news service and is not to be published under the "CTK" label. Protext is a commercial service providing distribution of press releases from clients, who are identified in the text of Protext reports and who bear full responsibility for their contents.