Výskyt potravinových alergií u kojenců a dětí se dramaticky zvyšuje. Podle předběžných výsledků několikaletého probíhajícího výzkumu trápí potravinové alergie 80-90 % dětí do 3 let. Projevy potravinové alergie jsou stále ignorovány a bagatelizovány. Nejčastěji způsobují koliky, ekzémy, ublinkávání a problémy se stolicí. Byl vytvořen a ověřen postup, jak se potravinových alergií spolehlivě zbavit. Většina maminek netuší, že čelí potravinovým alergiím, proto se potíže táhnou i řadu měsíců či let.
"Neřešená potravinová alergie přetrvává a překlápí se do dalších forem alergií, což vede k celoživotním omezením, která snižují kvalitu života," uvádí Ludmila Jiříčková, Detektiv potravinových alergií, autorka metody, která nabízí řešení a je založena na individuálním přístupu ke každému dítěti.
Cílem nového projektu "STOP potravinovým alergiím v ČR" je zvýšení povědomí o potravinových alergiích a pomoc s rozpoznáním i řešením obtíží, které způsobují. Jakákoliv potravina může být alergenem!
Řešení existuje. V online kurzu vytvořeném na základě osobních zkušeností s třemi dětmi autorky. Postup byl ověřen s více než 400 maminkami v průběhu posledních 4 let. Metoda "Detektiva potravinových alergií" pomáhá rozpoznat, na které potraviny mají děti alergii, a nabízí návod, jak se zbavit akutních zdravotních problémů v krátkém čase. Všechny problematické potraviny se po čase zavádějí zpět, a tak jsou děti zcela bez stravovacích omezení.
Zapojte se do medializace projektu "STOP potravinovým alergiím v ČR". Pomůžete maminkám najít řešení z často bezvýchodné situace. Kontaktujte mě pro rozhovor, účast na akci, konferenci, TV vysílání, diskuzi či v rozhlasovém pořadu.
Detektiv potravinových alergií s.r.o.
Ing. Ludmila Jiříčková
Jednatelka
Mediální kontakt:
Ludmila Jiříčková, lida@lidajirickova.cz
Detektiv potravinových alergii s.r.o. se zaměřuje především na poradenství a pomoc při potravinových alergiích včetně podpory pro všechny, kdo se snaží svůj problém řešit, ale chtějí ho především vyřešit. Veškeré prostředky získané prodejem kurzů jsou použity na osvětu a výzkum potravinových alergií.
ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.