Češi investují do kvalitnějších nožů a roste obliba speciálek

Šéfkuchařský nůž XinZuo

Šéfkuchařský nůž XinZuo

Ruční ostření Vodní broušení Santoku nůž XinZuo Lan

Nože z čínského města nožů Yangjiang dováží do Čech nožířská značka XinZuo a eviduje růst zájmu o kvalitní nože. Ten největší je o univerzální šéfkuchařské nože z damaškové oceli s čepelí nad 7 palců. Průměrně do jednoho nože Češi investují 1600 Kč. Z materiálu jednoznačně vede damašková ocel.

„Ta je historicky ikonickou záležitostí a mít doma takový nůž je známkou vytříbeného vkusu. Lidé oceňují jak vzhled, tak extrémní ostrost, odolnost proti korozi a životnost. Stoupá zájem o nože japonského typu santoku, nebo specializované nože jako nakiri na bylinky a zeleninu,“ říká Pavel Málek z XinZuo.

Jen pro představu v XinZuo stráví na výrobě standardního damaškového nože 60 dní, projde více než 100 výrobními kroky a rukama až 50 osob. V továrně ručně nabrousí denně až 800 ks nožů a roční export je 800 až 900 tisíc ks výrobků.

 

Zdroj: XinZuo

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese https://www.protext.cz.

 

PROTEXT

 

Klíčová slova ČR-Čína-trh-průmysl-nože-XinZuo

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Finance, ekonomika
Obchod, marketing

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.