HOMESHARING: váš čas je cennější než peníze

Hostitelský projekt HOMESHARING propojuje pečující rodiny, organizace a vás - hostitele

Pomozte rodinám dětí s postižením svým časem, energií a nadhledem. I tak by se stručně dal shrnout hostitelský projekt HOMESHARING, který propojuje pečující rodiny, organizace a vás - hostitele. Proč? Možná jste si i vy během výchovy svých dětí říkali, že už nemáte sílu a energii - že toto prostě nedáte. Kdo nezažil, tak si ale ani nedokáže představit, jak náročné je starat se o dítě trpící nějakým postižením. To totiž vyžaduje mnohem více péče, tolerance i pochopení. Rodiče těchto dětí jsou často na pokraji svých sil, a více než peněžní podporu v mnoha případech ocení něco jiného... chvilku volného času. Díky projektu HOMESHARING jim s jejich přáním můžete pomoci i vy!

“Spolek LÍP A SPOLU se přidal mezi osm organizací, které po celé republice propojují rodiny a hostitele s cílem vzájemné pomoci. Nově se do projektu mohou zapojit i lidé z celého Libereckého kraje i části kraje Ústeckého a nabídnout své hostitelské kapacity,” představuje projekt zakladatelka spolku Radka Ondrušková a dodává, že stačí mít trochu volného času a otevřené srdce - s tímto základem máte totiž výborně nakročeno k tomu stát se naším partnerem. Stačí jen zvládnout přípravný kurz, a poté vám už nic nebrání pomoci pečujícím rodinám nabrat nové síly, dětem odhalit nový svět, a zároveň i udělat opravdu dobrý skutek.

Na odpoledne, den i víkend

Podle vašich časových možností se poté ve spolupráci s námi spojíte s vybranou rodinou a za podpory odborníků se můžete stát vynikajícím hostitelem. Na nic nikdy nebudete sami, vždy se na nás můžete obrátit a konzultovat vše, co bude potřeba. Po celou dobu spolupráce budeme vašimi parťáky.

V zavádění metody HOMESHARING nás finančně podpořil ABAKUS - nadační fond zakladatelů Avastu. V období od července 2021 do prosince 2023 budeme společně s dalšími pěti podpořenými organizacemi s nadací úzce spolupracovat. Odbornými partnery výzvy jsou organizace Děti úplňku a Rodinné Integrační Centrum.

Kdyby vás zajímalo cokoliv dalšího či jste se v této pomoci našli, neváhejte se na nás obrátit.

Za LÍP A SPOLU

Ing. Radka Ondrušková

www.lipaspolu.cz

Klíčová slova ČR-rodina-sociální-menšiny-děti-handicapovaní-firmy-Líp a Spolu