Ekonomičtí diplomaté budou diskutovat o makroekonomickém vývoji

Praha 22. června 2018 (PROTEXT)

Černínský palác, sídlo ministerstva zahraničních věcí v Praze.

V červnu se každoročně scházejí ekonomičtí diplomaté a zástupci CzechTrade k pravidelné poradě ekonomických diplomatů. První den porady pořádá v pondělí 25. června ministerstvo zahraničních věcí konferenci, na kterou jsou pozváni zástupci vlády včetně premiéra Andreje Babiše a ministrů a reprezentanti firemního sektoru i podnikatelských a sektorových asociací.

V letošním roce pořádá ministerstvo zahraničních věcí také debatu o makroekonomickém vývoji České republiky, rizicích a bariérách ekonomického růstu, měnové politice, produktivitě práce a dalších tématech. Svou účast v panelu přislíbili bývalý guvernér ČNB a hlavní ekonom a ředitel Holdingu Generali pro Rakousko, střední a východní Evropu a Rusko pro vztahy s institucemi Miroslav Singer, člen bankovní rady ČNB Marek Mora, generální ředitel Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) Jan Procházka, hlavní ekonom Deloitte David Marek, analytik on line brokera AkcentaCZ Miroslav Novák.

ČTK bude vysílat živě od 12:00 v servisu PROTEXT VIDEO.

Videostream označený značkou PROTEXT VIDEO není součástí zpravodajského servisu ČTK, jde o komerční prezentaci zadavatele

Klíčová slova ČR-hospodářství-diplomacie-firmy-HATcom-ČTK

Politika, veřejná správa a soudy
Finance, ekonomika