Společnost Groupe SEB, přední světový výrobce nádobí s nepřilnavým povrchem značky Tefal, považuje za nutné reagovat na některé informace týkající se povrchů nádobí a pánví na vaření. Tyto informace, které se občas objevují v médiích, bývají často velmi zobecněné, zavádějící a matoucí pro konečné spotřebitele. "Pevně věříme, že i vám pomohou se zorientovat v informacích, které jsou na trhu k dispozici," dodává Jakub Kadlec, ředitel marketingu Groupe SEB ČR.
Mýtus č. 1: nádobí s nepřilnavým povrchem není vhodné pro indukční ohřev:
Zobecněná informace, která neplatí pro veškeré pánve s nepřilnavým povrchem dostupné na českém trhu. Zda, je pánev vhodná pro indukční ohřev nesouvisí s jejím povrchem, ale s konstrukcí dna samotné pánve. Společnost Groupe SEB ve svém sortimentu nabízí pánve s nepřilnavým povrchem, jak pro tradiční typy ohřevu, tak i pro indukční ohřev, např. řady pánví Tefal Preference, Natura, Volupty, Pro Series.
Mýtus č. 2: nádobí s nepřilnavým povrchem nelze mýt v myčce:
Zobecněný názor, který opět neplatí pro veškeré pánve s nepřilnavým povrchem. Zda, je nádobí možné mýt v myčce, záleží na doporučení od výrobce. Společnost Groupe SEB, resp. značka Tefal, vyrábí nádobí a pánve, které lze umývat v myčce na nádobí a tato informace je uvedena na obalu výrobků Tefal.
Mýtus č. 3: na nádobí s nepřilnavým povrchem je možné použít pouze dřevěné, nylonové či silikonové náčiní, které měkký nepřilnavý povrch nepoškodí:
Opět se jedná o zobecněný názor, který nerozlišuje mezi různou úrovní kvality nepřilnavých povrchů a platí jen pro některé levnější povrchy. Tefal nabízí několik řad nádobí odolných proti používání kovového kuchyňského náčiní, například nádobí Tefal So Tasty, Sensorielle, Comfort Touch, Preference, Natura, Volupty, nebo Pro Series. Zda, je možné na nádobí použít kuchyňské náčiní, je rovněž uvedeno na obalech výrobků.
Nádobí a pánve s nepřilnavým povrchem značky TEFAL pomáhají zdravé přípravě potravin každý den a po dlouhou dobu. Zdravé jídlo neznamená pouze koupit si zdravé potraviny - musí se také zdravě připravit!
Státní zdravotní programy takřka všech vyspělých zemí doporučují omezit příjem tuku v potravinách. Potraviny připravované na nádobí a pánvích s nepřilnavým povrchem značky TEFAL jsou méně tučné a zdravější, protože je možné je tepelně upravovat bez použití dodatečného oleje nebo másla, aniž by se připekly k povrchu pánve.
Výjimečná kvalita dna nádobí a pánví značky TEFAL umožňuje lepší kontrolu teploty a rovnoměrnou distribuci tepla bez izolovaných přehřátých bodů na dně pánve a nádobí. Tak se vylučuje riziko připálení a tvorba nežádoucích molekul na těchto místech. Potraviny si zachovávají veškerou chuť a živiny.
Optimální teplota přípravy potravin je 180 st.C kdy je zaručeno uchování nutričních hodnot potravin. Nutriční specialisté nedoporučují přesáhnout teplotu 230 st.C, aby se zabránilo tvorbě sloučenin, které mají nepříznivé účinky na zdraví. Příprava potravin při teplotách blížících se 450 st.C je dokonce již považována za zdraví nebezpečnou (!) Exklusivní Thermospot(R) od značky TEFAL oznamuje dosažení optimální teploty, a tím velmi pomáhá zdravé přípravě potravin.
Nádobí a pánve s nepřilnavým povrchem značky TEFAL zaručují naprostou bezpečnost a zdravotní nezávadnost svých výrobků a oboje zřetelně uvádí na obalech výrobků.
Značka Tefal zaručuje a garantuje:
- žádné nádobí Tefal neobsahuje PFOA,
- úplná absence olova jak na vnitřích nepřilnavých tak vnějších smaltovaných površích,
- 100% bez kadmia.
Kvalita Made in France. Protože nádobí a pánve s nepřilnavým povrchem značky Tefal jsou vyráběny ve vlastních továrnách Groupe SEB ve Francii, je možné zabezpečit pečlivou kontrolu výrobků a tím garantovat nejvyšší kvalitu. Podívejte se, jakými testy prochází naše pánve na http://youtu.be/bVkb3EvZ_ZA.
Ohleduplnost k životnímu prostředí. Dodržování norem a regulativ ve vztahu k životnímu prostředí je ve středu zájmu značky Tefal, která se je snaží plnit s předstihem a aktivně zapojovat i své dodavatele. Výsledkem je členství značky Tefal v mezinárodní úmluvě Global Compact a od roku 2007 jsou všechny výrobní závody nádobí a pánve s nepřilnavým povrchem značky Tefal certifikovány normou ISO 14001.
O značce Tefal
V roce 1954 francouzský inženýr Marc Grégoire objevil způsob, jak spojit do té doby nespojitelné materiály: hliník a polytetrafluorethylen (PTFE), a na svět přišla první pánev s nepřilnavým povrchem. V roce 1956 je v Sarcelles, Francie založena společnost TEFAL (spojení slov TEFlon a ALuminium), která již na konci téhož roku vyrábí 100 ks pánví denně a prodává je pod sloganem: "Pánev Tefal: pánev, která opravdu nelepí". V roce 1961 jeden americký časopis uveřejnil fotku bohatě vyhlížející paní, jak si kupuje pánev Tefal - již po 10 dnech se objednávky zvýšily z obvyklých 7500 ks na 1 milion ks pánví měsíčně! A pak již šel úspěch za úspěchem:
1968 - Tefal se stává ve Francii jedničkou v oblasti nádobí
1974 - rozšíření výroby mimo oblast nádobí: toastovač/waflovač a zapalovač plynových sporáků.
1981 - první elektrická žehlička s termostatem na světě
1982 - první elektrická rychlovarná konvice "SprintKettle" určená pro Velkou Británii
1987 - první fritovač s tepelně izolovaným pláštěm
1990 - první žehlička se zabudouvanou ochranou proti vodnímu kameni
2000 - první pánev s indikátorem teploty zabudovaným do nepřilnavé pánve - Thermospot
Kompletní nabídku výrobků naleznete na http://www.tefal.cz nebo na http://www.tefal.com.
Kontakt:
Olga Kunešová
e-mail: olga.kunesova@bigfishco.info
tel.: 602 105 322
