Vyšlo aktuální číslo časopisu All for Power

Praha 12. prosince (PROTEXT)

Koncem listopadu vyšlo poslední číslo odborného časopisu All for Power. Dominantním tématem je popis modernizace spalovny SAKO v Brně. Uvnitř čísla najdete i rozhovory s Václavem Bartuškou, vládním zmocněncem pro dostavbu Temelína, dále pak Vladimírem Kaščenkem (Atomenergomaš), Alexanderem Cummingem (Westinghouse), Josefem Gábou (ČEZ), Petrem Karafiátem (Alpiq Generation cz), Helmutem Katzenbergerem (Babcock Borsig Steinmuller CZ), Zdeňkem Dubou (Dalkia ČR), Romanem Poslušným (Ecotex), Stanislavem Kovářem (Carbon Redux), Petrem Fišerem (UniCredit Leasing) a Miroslavem Křížkem (CzechInvest). Zajímavý je i článek o konferenci Promatten 2011, kterou pořádala společnost Flash Steel Power, a.s. V článku jsou popsány příčiny poruch membránových stěn z oceli T24 u kotlů s nadkritickými parametry páry. Poprvé se problémy objevily loni v elektrárně Walsum. Vady se objevily po 400 hodinách zkušebního provozu na membránových stěnách kotle, a to především v oblasti svarových spojů - po celém obvodu pláště ve výšce 57 až 77 metrů.

Kontakt:

Ing. Stanislav Cieslar | Šéfredaktor časopisu All for Power a Informačního portálu http://www.allforpower.cz | člen představenstva AF POWER agency a.s.

Praha 8, Karlín, Thámova 166/18, PSČ 186 00

M +420 603 175 152,

stanislav.cieslar@afpower.cz

Klíčová slova ČR-média-energie-časopis-All for Power