Společnost Lidl a občanské sdružení Život dětem poprvé společně pomohou těžce nemocným dětem

Praha 29. listopadu (PROTEXT)

Občanské sdružení Život dětem a společnost Lidl si vám dovolují představit krásný projekt "Pomozte s námi, aby se děti zase smály (usmívaly)".

Lidl se letos poprvé zapojí do tradiční celorepublikové sbírky pořádané občanským sdružením Život dětem, která se koná pod názvem Srdíčkové dny a tím také do benefičního projektu Srdce pro děti. V týdnu od 5. do 11. prosince 2011 budou moci zákazníci obchodního řetězce Lidl přispět na pomoc těžce nemocným dětem. Výtěžek sbírky bude oznámen v přímém přenosu galavečera Srdce pro děti 17. prosince od 20:00 hod. na TV Prima.

Občanské sdružení Život dětem je velmi vděčné, že se společnost Lidl rozhodla podpořit jeho činnost a zapojit do celorepublikové sbírky všech svých 225 prodejen. Přístup společnosti Lidl k pomoci dětem je nesmírně obdivuhodný a zaslouží si velké uznání. Každý finanční příspěvek, který se podaří získat, umožní alespoň na chvíli proměnit "dětské slzy v úsměv" a přispět ke zlepšení těžkých životních údělů dětí.

Výtěžek sbírky je určen na pomoc konkrétně nemocným dětem:

s EB nemocí tzv. "motýlích křídel"

se svalovou atrofií a dystrofií

s mozkovou obrnou

s mukopolysacharidózou

s autismem

pro děti po těžkých popáleninách

pro děti postižené onkologickým onemocněním

dětem bez střeva

U každé pokladny v prodejně Lidl bude k dispozici pokladnička. Přispěje-li zákazník částkou ve výši 30 Kč, získá pro štěstí unikátní samolepku s logem vzájemné spolupráce občanského sdružení Život dětem a společnosti Lidl. Při zakoupení samolepky u pokladny zákazník obdrží slosovatelný letáček o 50 vstupenek pro dvě osoby na benefiční koncert, jímž sbírka vyvrcholí. Zakoupená samolepka přinese laskavým zákazníkům nejen krásný pocit z pomoci dětem v předvánočním období, ale také štěstí a šanci zúčastnit se přímo natáčení benefičního galavečera Srdce pro děti společně s řadou předních zpěváků a herců české umělecké scény.

Občanské sdružení Život dětem srdečně děkuje všem dárcům, kteří se rozhodnou vážně nemocným dětem v prodejnách Lidl přispět. Vítána je každá pomoc, která sdružení pomůže byť o sebemenší krůček se posunout dále ke splnění přání a potřeb těžce nemocných dětí v domácí péči svých rodičů.

Občanské sdružení Život dětem:

Občanské sdružení Život dětem rozdává lásku a radost v nemocnicích, dětských domovech, ústavech pro handicapované děti a v rodinách s těžce postiženými dětmi po celé České republice už dvanáct let. Za tuto dobu pomohlo v celkové výši 100 532 906 korun. http://www.zivotdetem.cz

Společnost Lidl:

"Společnost Lidl působí po celé Evropě a je známá svým odpovědným přístupem ke svému okolí - jak lidem, tak k přírodě. Je proto zcela samozřejmé, že jsme se rozhodli podpořit charitativní projekt, který pomůže těžce nemocným dětem," řekl Michal Farník, ředitel nákupu společnosti Lidl, a doplnil: "Věřím, že tento náš záměr přijde podpořit řada lidí a výsledná částka pomůže mnoha dětem zkvalitnit jejich nelehký život."

Společnost Lidl:

Společnost Lidl otevřela prvních 14 prodejen v České republice v roce 2003. V průběhu jejího působení na českém trhu se jí podařilo obchodní síť rozšířit na více než 225 prodejen. Společnost Lidl se již potřetí za sebou v řadě stala Obchodníkem roku. Mezi velké výhody prodejen patří jejich blízkost ke svým zákazníkům a jednoduchost prodeje, což jsou základní prodejní charakteristiky. Společnost Lidl pro své zákazníky připravuje pravidelně slevové akce a speciální tematické týdny. Kromě sortimentu potravinářského jsou v rámci těchto akcí nabízeny také potřeby pro domácnost, kancelář, sport, zábavu, nebo kutilství. Kromě značkových výrobků naleznou zákazníci v regálech obchodů Lidl také vynikající produkty prodávané pod vlastní značkou, jakož i široký výběr mléčných a chlazených výrobků, uzenin, ryb a drůbežího masa, denně čerstvé ovoce a zeleninu a také rozmanitý výběr pečiva. Veškerý sortiment podléhá neustále přísné kontrole kvality a pouze dodavatelé, kteří tyto vysoké normy kvality splňují, mohou své zboží do Lidlu dodávat. Kromě toho jsou taktéž důležitou zárukou čerstvosti krátké dodací cesty a okamžitá překládka zboží. Prodejny jsou specifické vysokou funkčností, účelovostí, příjemným a čistým prostředím. Jasné a přehledné rozdělení jednotlivých uliček umožňuje rychlou a jednoduchou orientaci. Na prvním místě společnosti stojí vždy zákazník. Orientace na zákazníka a jeho spokojenost jsou základem úspěchu, a proto nabízí kromě kvality, čerstvosti a cenově výhodných výrobků také prvotřídní služby. Více informací na http://www.lidl.cz

Kontakt:

Anna Strnadová, ředitelka

Tel: 603 524 935, 284 840 516

e-mail: zivotdetem@zivotdetem.cz

Klíčová slova ČR-sociální-zdraví-trh-Život dětem-firmy-Lidl

Politika, veřejná správa a soudy
Obchod, marketing