Společnost New Holland vytvoří společný podnik v Číně

Společnost New Holland N.V. (zkratka na NYSE:NH) dnes oznámila podepsání smlouvy o vytvoření společného podniku se státem vedenou továrnou Harbin Machinery Plant ze státní zemědělské skupiny Heilongiang Beidahuang. Podmínky smlouvy nebyly oznámeny. Nová společnost se bude jmenovat Harbin New Holland Beidahuang Tractors Ltd. a bude vyrábět traktory společnosti New Holland s výkonem v rozmezí 100 až 180 koní pro prodej v Čínské lidové společnosti a na vývoz. New Holland bude vlastnit 70 procent ve společném podniku a Heilongiang Beidahuang ze státní zemědělské skupiny zůstane zbývajících 30 procent. Smlouva podléhá souhlasu heilongiangského provinčního úřadu schvalujícího zahraniční investice.

"Toto je důležitý krok pro New Holland v Čínské lidové republice, krok, který nám umožní přispět k rozvoji rozsáhlého čínského zemědělství," komentoval výkonný ředitel společnosti Umberto Quadriano. "Vlastnosti zemědělské půdy v provincii Heilongiang nabízí vynikající předpoklady pro rychlé zlepšení produktivity kvůli mechanizaci. Stavbou traktorů v přímé spolupráci s naším největším zákazníkem, státní zemědělskou skupinou z provincie Heilongiang, zajistíme, že nejlépe prodávané evropské traktory budou přesně odpovídat potřebám činností v čínském rozsáhlém zemědělství."

"Je nám ctí účastnit se výrazným způsobem v rozvoji segmentu traktorů s výkonem 100 až 180 koní. New Holland, díky svým předchozím zkušenostem, má dlouhou historii v angažování se v rozvoji čínského zemědělství. V současné době jsme v pokročilé diskusi, která se týká účasti v dalších segmentech výroby traktorů a ve výrobě dalších zemědělských strojů s ostatními důležitými čínskými partnery. Jak Čínská lidová republika usiluje o systematický program lepší produktivity v zemědělském odvětví, doufáme, že tato diskuse povede k dalším příležitostem přispět našimi znalostmi na tomto důležitém trhu," řekl Quadriano.

Společnost New Holland je světovým vůdcem v konstrukci a výrobě plné řady zemědělských a montážních zařízení a nabízí rychle se rozšiřující řadu finančních služeb na mnoha svých trzích. Společnost a její partneři ze společného podniku fungují na základě globální sítě více než 6000 zmocněnců a distributorů ze 159 zemí.

Kontakt: New Holland N.V. Internet: http://www.newsaktuell.de kontakt: Jeffrey Walsh, Media Relations z New Holland +44-181- 479-8809 nebo fax, +44-181-479-8626 nebo jwalsh@newholland.com

Klíčová slova trans New Holland