Společnosti McDonald's a Disney zahajují celosvětové pátrání po pozoruhodných mladých lidech. Celosvětový program ocenění dětí Snílci tisíciletí [Millenium Drea

OAK BROOK III. (ots-PRNewswire/PROTEXT) - Při příležitosti významného přelomu letopočtu budou v rámci celosvětového programu ocenění pro děti "Snílci tisíciletí" představeny a oslaveny výjimečné činy 2000 mladých lidí z celého světa. Tento program je podnikán v rámci spolupráce společností The Walt Disney Company a McDonald's Corporation.

Ve spojení s UNESCO (Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu) jsou Snílci tisíciletí největším a nejprestižnějším programem svého druhu, jaký kdy byl podniknut jakoukoli společností, a zahrnuje více než 100 zemí po celém světě.

Toto pátrání po mladých lidech, kteří významně a pozitivně ovlivnili svou komunitu, vyvrcholí během zvláštní poznávací akce ve Světovém zábavním středisku Walta Disneye na Floridě ve dnech 8. až 10. května roku 2000.

"Titulky zpráv nám někdy zakrývají pohled na naprosto nezištné činy, které denně konají mladí lidé po celém světě, čímž tento svět činí lepším místem pro život", řekl Michael D. Eisner, prezident a generální ředitel společnosti Disney. "Společnosti Disney a McDonald's jsou hrdé na to, že mohou oslavit milénium tím, že ocení tyto vůdčí osobnosti příštího století a že zveřejní jejich příběhy."

"Jsme potěšeni, že se restaurace McDonald's ve společenstvích po celém světě přidávají ke společnosti Disney a prostřednictvím tohoto nebývalého celosvětového programu uznání pro děti vzdávají poctu mladým lidem," řekl Jack M. Greenberg, prezident a generální ředitel společnosti McDonald's. "Společnost McDonald's byla založena na principu vzájemného oplácení těm společenstvím, kterým sloužíme, a náš program Snílci tisíciletí je skvělý způsob upevnění této důležité součásti naší kultury." Podrobnosti o programu: Proces nominace Programu Snílci tisíciletí se mohou zúčastnit mladí lidé ve věku 8 až 15 let. Proces nominace pro výběr 2000 mladých lidí a jejich činů začíná po celém světě oficiálně 1.října. Nominační formuláře jsou k dispozici na základních a středních školách po celých Spojených státech; u vybraných národních dětských organizací; na celosvětové síti na stránkách www.mcdonalds.com a www.disney.com a po celém světě v zúčastněných restauracích McDonald's. Oficiální nominační formuláře musí vyplnit dospělý (21 a více let), který není s dítětem příbuzný ani s ním nežije ve stejné domácnosti, a nominovaný. Formuláře musí být podepsány rodičem nebo zákonným zástupcem nominovaného. Lhůta pro podání nominace začíná ve Spojených státech 1. října a potrvá do 30. listopadu a v různých zemích světa se liší. Proces výběru Poroty zkušených posuzovatelů z celého světa vyberou konečných 2000 delegátů, přičemž kritérii výběru budou kreativita, inspirativnost a dosah jejich činu v rámci společenství i nad jeho rámec. Ocenění bude provedeno ve dvou věkových kategoriích: 8-11 a 12-15 let. Avšak každý mladý člověk, který byl oprávněně nominován, obdrží zvláštní potvrzení o zásluze. Celosvětový dětský summit a mediální událost 2000 delegátů, kteří budou vybráni jako Snílci tisíciletí, poletí 8. až 10.května 2000 společně s rodičem nebo se svým zákonným zástupcem do Světového zábavního střediska Walta Disneye na Floridě, kde se o své inspirativní příběhy podělí s celým světem a zúčastní se interaktivního sympózia na Disney Institutu. Třídenní akce vyvrcholí jedinečnou slavností, kde Snílci tisíciletí obdrží zvláštní uznání za své výjimečné činy a za inspiraci, kterou dali světu.

Více informací o celosvětovém programu uznání pro děti Snílci tisíciletí a nominační formuláře najdete na stránce www.disney.com, která je součásti sítě GO, nebo na www.mcdonalds.com. Společnosti McDonald's Corporation (kód na burze v New Yorku: MCD) a The Walt Disney Company (kód na burze v New Yorku:DIS) jsou celosvětovými partnery spojenými exkluzivním desetiletým vztahem v mnoha oblastech a zemích.

Společnost Walt Disney Company je přední světovou společností pro rodinnou zábavu, která se zabývá produkcí animovaných a hraných a televizních filmů, kabelovým a televizním vysíláním, tematickými parky a zábavními středisky, poskytováním licencí na zboží související s populárními postavičkami, maloobchodním prodejem spotřebních výrobků a vydáváním knih, časopisů a hudby. Společnost McDonald's je celosvětově největším a nejznámějším maloobchodním prodejcem občerstvení s více než 25 000 restauracemi ve 117 zemích. Zhruba 80% restaurací společnosti McDonald's po celém světě vlastní a provozují nezávislí koncesionáři. Ots Original Text Service: McDonald's Corporation Internet. http://www.newsaktuell.de Kontakt: Amy Murray, společnost McDonald's, 630-623-7317; nebo Molly Hawkins, společnost Golin-Harris, 312-729-4135,Walt Disney World Media Relations, 407-397-6397, Internet: http://www.disney.com Internet: http://www.mcdonalds.com Foto: http://www.newscom.com/cgi- bin/prnh/19990916/MCDLOGO

Klíčová slova PROTEXT-McDonald's-The Walt Disney Company

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Služby, cestovní ruch