Chcete být u McDonald's obslouženi známou osobností a ještě pomoci dobré věci?

V pátek 15. října 1999 se můžete setkat v restauracích McDonald's v celé České republice s celou řadou známých osobností.

McDonald's totiž slaví Founder's Day! V tento den se v restauracích McDonald's sejdou partneři, dodavatelé a přátelé firmy, aby spolu pracovali a svou aktivní přítomností podpořili prodej neznámějšího sendviče McDonald's jménem Big Mac. Polovina tržeb z prodeje sendviče Big Mac za tento den je určena na charitativní účel.

McDonald's shromažďuje finanční prostředky na rekonstrukci ubytovacího objektu v areálu nemocnice v Motole, který bude sloužit rodičům malých pacientů a ambulantním pacientům Hematologické a Onkologické kliniky v Praze - Motole.

Navštívíte-li v pátek některou z restaurací McDonald's můžete být obslouženi generálním ředitelem McDonald's Česká republika Martinem Dlouhým, fotbalisty Slavie Václavským, Zelenkou a Petroušem, generálním ředitelem SK Slavia Vladimírem Leškou, producentem muzikálů Adamem Novákem, Jarkou Rytychovou, Heidi Janků, herci Uršulou Klukovou, Otou Jirákem, Mojmírem Maděričem, Oldřichem Navrátilem, Petrou Martincovou, Kateřinou Kornovou, Bohdanem Tůmou, režisérem Jaroslavem Soukupem, generálním ředitelem fotbalové Sparty Praha Miroslavem Peltou, starostou Prahy 7 Tomášem Dubem a řadou dalších významných známých osobností, které chtějí pomoci nemocným dětem a jejich rodinám.

Founder's Day je také oslavou narozenin zakladatele McDonald's Ray Kroce, jehož rodiče pocházeli ze Stupna u Plzně, kde provozovali místní hospodu.

Ray Kroc, podnikatel českého původu, začal podnikat ve svých 55 letech a byl zakladatelem jednoho z největších podnikatelských úspěchů světa. Dnes působí McDonald's ve 117 zemích světa a provozuje 25.000 restaurací rychlého občerstvení.

V České republiky McDonald's otevřel 52 restaurací, zaměstnává 2700 zaměstnanců a za rok 1998 obsloužil 26 miliónů zákazníků. McDonald's Česká republika investoval jednu a čtvrt miliardy korun.

Bližší informace podá tisková mluvčí McDonald's ČR Drahomíra Jiráková, Na Zátorce 30, 160 00 Praha 6, tel.:(02)22007350

Klíčová slova PROTEXT-McDonald's

Služby, cestovní ruch