Informace společnosti McDonald's Česká republika:

Při včerejších rozsáhlých násilnostech demonstrantů v Praze se staly terčem ničení také dvě restaurace McDonald's na Václavském náměstí. V dopoledních hodinách rozbila skupina demonstrantů sklo ve vchodových dveřích restaurace na Václavském náměstí na Můstku a částečně poškodila zařízení restaurace. Po tomto incidentu byla restaurace uzavřena a zaměstnanci, kteří byli v průběhu akce demonstrantů v bezpečí, opustili restauraci a odešli domů.

Ve 20:00 hodin večer začali demonstranti ničit výklady obchodů a sídla různých společností a bank v pravé horní části Václavského náměstí. Neušetřili ani restauraci McDonald's v blízkosti Národního muzea. Rozbili výkladní skříně a zdemolovali interiér této restaurace. I zaměstnanci této restaurace byli v pořádku.

Celková škoda v obou restauracích od výkladů, přes zařízení interiérů, elektronický pokladní systém až po technologické zařízení restaurace činí více než tři milióny korun. Restaurace McDonald's v centru Prahy zůstanou dnes uzavřeny. Restaurace McDonald's obslouží denně značné množství tuzemských i zahraničních zákazníků a poskytuje velmi kvalitní služby rychlého občerstvení.

McDonald's Česká republika je lokální firma, ve které pracují čeští zaměstnanci a dodavatelé jsou z více než 42 % z tuzemska. Restaurace McDonald's jsou z 58 % provozovány soukromými českými podnikateli. McDonald's, byl letos v nezávislém průzkumu vyhodnocen jako jedna z deseti nejoblíbenějších českých firem a jako vůbec nejvstřícnější firma ke svým zákazníkům. Ohrožování zdraví lidí a ničení soukromého majetku je pro nás nepochopitelné Kontakt:

Drahomíra Jiráková, tisková mluvčí McDonald's, spol. s r. o.

tel.:(02)22007111/110, e-mail: aka@mcdonalds.cz

Klíčová slova PROTEXT-McDonald's