EAI kupuje švédskou Kx Verksamhetstveckling AB

Společnost Engineering Animation, Inc. (Nasdaq: EAII) dnes oznámila, že koupila Kx Verksamhetsutveckling AB, ("Kx"), soukromě vlastněnou společnost ve švédském Gothenburgu. Transakce v ceně zhruba tři milióny USD byla dokončena 27. července 1999. Kx poskytuje ucelená softwarová řešení, školení a podporu svým zákazníkům, k nimž patří Volvo, Saab, Scania, ABB a Ericsson.

"Akvizice Kx dále napomůže etablovat společnost EAI jako předního poskytovatele řešení v oblasti spolupráce, vizualizace a analýzy pro výrobní odvětví," uvedl Matthew Rizai, prezident a generální ředitel EAI. "Kx má vynikající zaměstnance a skvělé vztahy k zákazníkům a my jsme potěšeni, že se rozhodli stát se součástí týmu EAI. Se širokou základnou zákazníků Kx a velkými schopnostmi realizace a integrace systémů budeme mít dobrou pozici uspokojovat potřeby zákazníků po celé Skandinávii a Evropě."

K výrobnímu sortimentu společnosti Kx patří K-log(TM), databázový systém na bázi webu, který byl vytvořen tak, aby zachycoval klíčová projektová rozhodnutí v reálném čase, a K- room(TM), což je místo pro setkávání týmů vývoje projektů. Kx má rozsáhlé zkušenosti v automobilovém průmyslu a výrobních odvětvích a také s řešeními EAI, když působil jako významný distributor pro společnost DELTA Industrie Informatik GmbH, kterou EAI koupila v roce 1998.

Společnost Kx založili Jan Bergland a Bertil Olsson v roce 1996. "Spojením s EAI se posílí naše schopnost poskytovat ucelená řešení našim zákazníkům," uvedl Bergland.

"Kx se vždy zaměřovala na potřeby svých zákazníků," dodal Olsson. "Jako součást EAI budeme ještě více schopnější v poskytování služeb našim zákazníkům a pomáhat jim dosahovat nových úrovní efektivnosti."

Kx oznámila příjmy za fiskální rok do 39. června 1999 ve výši dvou miliónů USD. EAI zaúčtuje akvizici Kx jako nákup a nebudou tak žádné průběžné náklady na výzkum a vývoj. Společnost očekává, že vliv akvizice na příjmy 1999 na akcii bude neutrální nebo mírně pozitivní.

"Kx zvýší naši expandující přítomnost a distribuční schopnosti v Evropě," uvedl Raimund Menges, viceprezident a generální ředitel evropských operací společnosti EAI. "Věříme, že s Kx jako součástí týmu EAI budeme mít lepší pozici než kdy předtím pro získávání nových zákazníků a pro poskytování dalších řešení současným zákazníkům po celé Evropě."

O společnosti EAI

Engineering Animation, Inc. je přední společností v oblasti poskytování řešení pro řízení vizuálních procesů, spolupráce, analýzy a komunikace na základě internetu pro velké výrobní podniky. Systémy e-Vis.com(TM) ( http://www.e-vis.com ) a VisEPM(TM) společnosti EAI pomáhají výrobním podnikům snižovat náklady a zároveň zlepšovat podnikatelskou praxi, efektivnost, kvalitu a zkracovat dobu uvádění výrobků na trh. Společnost má své ústředí a technologické středisko v Amesu ve státě Iowa a pobočky po celém světě.

Více informací o EAI najdete na adrese http://www.eai.com anebo můžete zavolat na číslo 515-296-9908. Pokud si chcete prohlédnout e-Vis.com, najdete jej na adrese http://www.e- vis.com.

ots Original Text Service: Engineering Animation, Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Barry French, EAI (v USA) 515-296-8920, barry@eai.com nebo Jan Bergland, Kx, +46-31- 773-8885, jan.bergland@kxab.se

Webová stránka: http://www.e-vis.com

Webová stránka: http://www.eai.com