Druhá fáze panevropské sítě Viatelu je v provozu

Společnost Viatel, Inc. (Nasdaq: VYTL) dnes oznámila, že druhá fáze její panevropské sítě Circe Pan-European Network - nově postavené, moderní, přeshraniční, s optických vláken a širokopásmové - byla uvedena do komerčního provozu.

"Dokončením okruhu dvě včas a v rámci rozpočtu Viatel zas jednou prokázala, že dodržuje své slovo," prohlásil Michael J. Mahoney, prezident a generální ředitel společnosti Viatel.

Druhý okruh, Circe Two, který představuje 2005 kilometrů, spojuje Düsseldorf, Frankfurt a Mannheim v Německu spolu se Strasbourgem a Nancy ve Francii k městům, patřícím do fáze jedna, tedy s Londýnem, Amsterdamem, Rotterdamem, Bruselem, Antverpami, Paříží a Amiens. První okruh byl "oživen" 15. března letošního roku. Po dokončení bude kruhová panevropská síť mít délku 8700 kilometrů a spojí více než 40 velkých měst v Belgii, Francii, Německu, Nizozemsku, Švýcarsku a Spojeném království.

Třetí fáze, která spojí Kolín, Essen, Dortmund, Brémy, Hamburk, Berlín, Drážďany, Lipsko, Norimberk, Mnichov a Stuttgart a která spolu s fází jedna a dvě vytvoří německou celostátní síť, bude uvedena do provozu v prvním čtvrtletí roku 2000. Čtvrtá a pátá fáze, které rozšíří dosah sítě po celé Francii a Švýcarsku prostřednictvím dvou dalších vláknových okruhů, budou v provozu v červnu 2000.

Síť Circe Pan-European Network společnosti Viatel je samoopravná plně dvousměrná síť. Používá nejvyspělejší kabely z optických vláken na světě a také moderní přenosové a spínací zařízení. Síť Circe Pan-European Network je podporována na bázi 24x7 prostřednictvím duálních mezinárodních síťových provozních středisek v anglickém Eghamu a v Somersetu ve státě New Jersey v USA.

Viatel je poskytovatel ucelených komunikačních služeb koncovým uživatelům, přepravcům a zprostředkovatelům ve více než 230 zemích a teritoriích na celém světě. Společnost v současné době provozuje jednu z největších panevropských sítí s mezinárodními propojovacími centry v Londýně a New Yorku, operačními síťovými středisky v Eghamu v Anglii a Somersetu ve státě New Jersey v USA, síťovými pobočkami ve více než 45 evropských městech, týmy přímého prodeje ve 12 západoevropských městech a kancelářemi nepřímého prodeje ve více než 180 dalších místech po celé západní Evropě.

Určité informace uváděné v tomto sdělení pro tisk jsou výhledová tvrzení, která zahrnují rizika a nejistoty, k nimž patří konstrukční rizika a další rizika, čas od času uváděná ve zprávách společnosti, které předkládá Komisi pro burzy a cenné papíry USA (SEC) a včetně těch, které jsou uvedeny ve výroční zprávě společnosti na formuláři 10-K za rok do 31. prosince 1998.

ots Original Text Service: Viatel, Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Cindy Glynn, Director of Investor Relations, nebo Glenn Davidson, Vice President of Corporate Communications & External Affairs, oba Viatel, (USA) 212-350-9200

Klíčová slova Viatel

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)