Genesis: bezprecedentní spolupráce mezi USA a Kubou

Společnost Genesis Medical Technologies, Inc. ("Genesis") v posledním roce úzce spolupracovala s úřady na Kubě a ve Spojených státech a dokončila polovinu testů své bezjehlové injekční stříkačky, která je určena pro komerční prodej na hromadném imunizačním trhu. V současné době zůstává Genesis jedinou společností USA, jejíž společný podnik v kubánské republice přinesl plody. Část terénního testu Genesis na Kubě byla v červnu odložena vzhledem ke komunikačním a logistickým problémům.

V bezpříkladné spolupráci mezi Spojenými státy a Kubou se úřady v obou zemích horlivě snažily pomoci společnosti Genesis překonat byrokratické překážky, aby se testování pohnulo kupředu. Vzhledem k těmto zdržením panovaly obavy o účinnosti vakcíny po dlouhém skladování v polypropylénových nádobách. V důsledku toho Dr. Manuel Diaz z Kubánského ústavu tropických chorob souhlasil se spálením plastových ampulí naplněných vakcínou v přítomnosti Dr. Lynna Whitlocka z havanského úřadu United States Interest Section. Tato událost představuje "konečné" ověření toho, jak je využívána a posuzována technologie se zdrojem v USA na Kubě a vytvořila důležitý základ pro obě vlády, aby nadále hledaly společnou řeč prostřednictvím obchodu.

Todd Callender, generální poradce společnosti se sídlem v Coloradu, uvedl, že "konečné ověřování je pravděpodobně nejvýznamnějším nástrojem, který Spojené státy používají ke zlepšení komerčních styků s bývalými nepřáteli. Byl jsem svědkem téhož procesu v celé Východní Evropě počátkem 90. let a zažil jsem výsledky tohoto procesu ve fromě liberálnějších vývozních povolení a obchodu. Jsem ohromen pokrokem, který Kuba a Spojené státy v tomto ohledu učinily.

Díky spolupráci Kuby při této "konečné" kontrole a úsilí obou vlád zlepšit obchodní vztahy dostala Genesis nové vývozní povolení od amerického ministerstva obchodu a byla schopna dovézt na Kubu náhradní zboží za méně než měsíc. V současné době je stanoveno, že terénní test začne v polovině srpna a bude ukončen počátkem září. Genesis očekává účast zástupců z United States Interest Section, Světové zdravotnické organizace (WHO), Panamerické zdravotnické organizace (PAHO) a bahamského ministerstva zdravotnictví. WHO sleduje terénní testování s cílem ověřit bezjehlovou stříkačku jako a schválit její použití v jejím celosvětovém imunizačním programu. Úspěšné dokončení tohoto důležitého testu by mělo umožnit vstup stříkačky Genesis na hromadný trh do 1.čtvrtletí roku 2000, což je vhodný začátek pro terapii nemocí v novém miléniu.

ots Original Text Service: Genesis Medical Technologies, Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Todd S. Callender, Esq., Genesis Medical Technologies, Inc., 303-832-4909, nebo 242-362-2465 (v USA)

Klíčová slova Genesis

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)