Heinz rozšiřuje akvizicí izraelské Remedie podnikání v

H. J. Heinz Company (NYSE: HNZ) dnes oznámil, že podepsal dohodu o získání 51 procent akcií Remedia Limited, přední izraelské společnosti pro výrobu dětské výživy, která nabízí kompletní rozsah dětské stravy.

Remedia je vedoucí značka v dětských potravinách z obilovin a sušenek se silnou pozicí č. 2 v dětských mlécích. Remedia vyrábí dětské obilovinové potraviny a distribuuje konzervované dětské potraviny s certifikátem košer, vyráběné od roku 1991 v USA. Obilovinové potraviny Remedia jsou také exportovány do USA i do střední a východní Evropy.

Ačkoliv 70 procent obratu firmy Remedia je v dětské výživě, společnost má úspěšnou jednotku distribuce a prodeje potravin - Foodline Limited. Prostřednictvím Foodline je již prodáván Heinz Ketchup, světová jednička v kečupech, i řada dalšího potravinářského zboží.

Prezident a výkonný ředitel společnosti Heinz William R. Johnson řekl: "Remedia je jednou z hlavních značek v Izraeli s výrobky, prodávanými v téměř každém obchodě v zemi. Tato smíšená společnost, představující roční příjem asi 30 miliónů USD, poskytuje základnu pro růst jak v dětské výživě, tak v ostatních klíčových kategoriích Heinz na tomto rostoucím trhu. S využitím místní distribuční infrastruktury bude rozvíjet významný společný růst v celém spektru podnikání."

Podle Moshe Millera, ředitele firmy Remedia, partnerství Remedie s Heinzem otevře společnosti rozsáhlý potenciál obchodních příležitostí. Miller řekl: "Je to důležitý strategický pohyb na izraelském trhu potravin. V důsledku společného podniku s Heinzem se Remedia stane vedoucí společností v kategoriích, přidaných k těm, ve kterých nyní působí."

Heinz je jedním z vedoucích světových výrobců a prodejců produktů dětské stravy a výživy s více než jednou miliardou dolarů ročního obratu v dětské výživě s hlavními značkami Heinz, Plasmon, Farley's a Wattie's. Společný podnik podléhá schválení izraelskou vládou a úřady. Podmínky dohody nebyly zveřejněny.

O SPOLEČNOSTI HEINZ: S obratem téměř 10 miliard USD je H. J. Heinz Company jedním z hlavních světových zpracovatelů potravin a dodavatelů výživových služeb. Jeho 50 poboček pracuje ve 200 zemí a nabízí více než 5700 položek zboží. Mezi slavné značky společnosti patří Heinz, StarKist, Ore-Ida, 9-Lives, Weight Watchers, Wattie's, Plasmon, Farley's, The Budget Gourmet, Rosetto, Bagel Bites, John West, Petit Navire, Ken-L Ration, Kibbles 'n Bits, Pounce, Wagwells, Nature's Recipe, Orlando, Olivine a Pudliszki. Informace o společnosti Heinz jsou k dispozici na http://www.heinz.com. ots Original Text Service: H. J. Heinz Company Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: MEDIA: Ted Smyth, SVP-Corp. & Govt. Affairs, (USA) 412- 456-5780 Debbie Foster, Director-Corp. Comm., (USA) 412-456-5778; nebo Jack Kennedy, GM-Strategic Comm., (USA) 412-456-5923 INVESTORS: Jack Runkel, VP-Investor Relations, (USA) 412-456- 6034, všichni z firmy Heinz Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/575757.html nebo fax: (USA) 800-758-5804, linka 575757 Webová stránka: http://www.heinz.com

Klíčová slova Heinz-Remedia

Potraviny, gastronomie