Umělecká agentura DEAG Partners získala 50 procent v

DEAG, přední německá skupina pro živou zábavu kotovaná na Neuer Markt německé akciové burzy, získala 50 procent londýnské Marshall Arts Ltd. a stala se tak světovým hráčem.

Marshall Arts Ltd. se více než 30 let těšila vynikající pověsti jednoho z mála panevropských uměleckých organizátorů. Marshall Arts organizovala mezinárodní turné pro takové umělce jako jsou sir Paul McCartney, Tina Turnerová, Janet Jacksonová, Cher, Joe Cocker, Lionel Richie, Whitney Houstonová a Garth Brooks. Marshall Arts organizovala dvě světová turné pro sira Paula McCartneyho a nyní dokončuje jednání o světovém turné se skupinou Eurythmics. Marshall Arts Ltd. také pracovala se Stingem, Rodem Stewartem, Eltonem Johnem, Spice Girls a Dire Straits ve Velké Británii, kde Marshall Arts byla zvolena Organizátorem roku.

"S tímto partnerstvím se velmi přiblížíme našemu cíli stát se vedoucí skupinou živé zábavy v Evropě," řekl výkonný ředitel DEAG Peter Schwenkow. "Posilujeme naše postavení prací se zahraničními umělci a se světovými zkušenostmi Marshall Arts nyní můžeme pokračovat v naší mezinárodní expanzi rychleji, než jsme plánovali před 10 měsíci."

Manažerský tým Marshall Arts bude pokračovat ve své obchodní činnosti v Londýně, odkud bude rozvíjet všechny evropské vztahy. Navíc Barrie Marshall dostane křeslo v nově vytvořené radě DEAG pro mezinárodní zábavní strategii. Barrie Marshall řekl: "Jsem hrdý, že Marshall Arts bude v čele mezinárodního růstu DEAG. Je našim vzájemným cílem stát se jednou z předních světových společností živé zábavy. Jsme potěšeni, že se účastníme tohoto partnerství a cítíme, že toto nové sdružení nám umožní rozšířit příležitosti pro pořádání světových turné a čelit světové konkurenci, avšak nejdůležitějšími lidmi v Marshall Arts zůstanou umělci, jejich manažeři a naše publikum."

Získání této nové držby akcií přimělo DEAG k letos již druhé revizi svých prognóz směrem vzhůru. Novým příjmovým cílem pro rok 1999 je 190 miliónů DEM, což odpovídá ve srovnání s předchozím rokem vzestupu o 35 procent. Hrubý zisk (EBITDA) se zvýší o více než 100 procent na 15 miliónů DEM.

Tuto tiskovou zprávu a související informace lze nalézt na tiskovém archivu DEAG na http://www.deag.de/ir ots Original Text Service: Deutsche Entertainment AG Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Dr. Martin Fabel, Investor-Public Relations z DEAG, +49-30-810750, nebo public@deag.de Webová stránka: http://www.deag.de/ir

Klíčová slova DEAG-Marshall Arts