RPM získala DAP Products a DAP Canada

RPM, Inc. (NYSE: RPM) dnes oznámila, že dokončila kupní dohodu s Wassall PLC o akvizici DAP Products Inc. a DAP Canada Corp. za 290 miliónů USD v hotovosti. Akvizice by měla být uzavřena kolem 5. srpna 1999.

DAP se sídlem v Baltimore a ročním obratem přibližně 250 miliónů USD je předním severoamerickým výrobcem a prodejcem tužicích a těsnících materiálů, glazovacích látek, kontaktních cementů a dalších speciálních lepidel. Značky jako DAP, AlexPlus, Kwik-Seal, Durabond, Weldwood a další jsou dobře známé v celých USA a Kanadě. DAP bude mít nadále ředitelství v Baltimore v Marylandu se zkušeným manažerským týmem, který vede John McLaughlin.

Thomas C. Sullivan, předseda a výkonný ředitel RPM, prohlásil, že "DAP je zbývající doplněk do portfolia předních spotřebitelských značek RPM, mezi které patří Rust-Oleum, Zinsser, Flecto, Varathane, Bondo a Bondex, určeným pro profesionální stavebníky i maloobchodní kutilský trh. RPM očekává, že se bude nadále rozvíjet stávající součinnost mezi těmito obory."

DAP zřejmě zůstane neutrální k příjmům RPM za finanční rok, který končí 31. května 2000. RPM předpokládá, že DAP bude silným přispěvatelem k růstu prodeje a příjmů RPM ve finančním roce 2001 a dále.

RPM, Inc. je světovým lídrem ve speciálních nátěrů a dodává na průmyslový i spotřební trh. Mezi její průmyslové produkty patří střešní systémy, těsnící materiály, protikorozní nátěry, podlahové nátěry a speciální chemikálie. Spotřebitelské kutilské produkty RPM jsou používány pro údržbu domů a opravy automobilů a člunů. Akcie RPM jsou obchodovány na newyorské akciové burze pod symbolem RPM.

Jako finanční poradce v souvislosti s akvizicí DAP pro RPM pracovala společnost Chase Securities Inc.

Tato tisková zpráva obsahuje "výhledová prohlášení", založená na současných očekáváních, která jsou kryta ustanovením "o bezpečném přístavu" zákona Private Securities Litigation Reform Act z roku 1995. Skutečné výsledky a události související s akvizicí DAP se mohou lišit od předpokládaných v důsledku rizik a nejistot, mezi které patří úspěšné dokončení této transakce, schopnost RPM efektivně integrovat DAP a celkové ekonomické, tržní a průmyslové podmínky, stejně jako rizika občas popisovaná ve zprávách RPM, uložených u Komise pro cenné papíry a burzy. ots Original Text Service: RPM, Inc. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Thomas C. Sullivan nebo James A. Karman z RPM, (USA) 330-273-5090 Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/765075.html nebo fax, (USA) 800- 758-5804, linka 765075 Webová stránka: http://www.rpminc.com

Klíčová slova RPM

Stavebnictví, bydlení a reality