FMC prodala Cambrexu výrobu bioproduktů

FMC Corporation (NYSE: FMC) a Cambrex Corporation (NYSE: CBM) dnes oznámily, že dokončily dříve ohlášený prodej jednotky FMC BioProducts společnosti Cambrex z New Jersey za 38 miliónů USD.

Bioproducts je dodavatel speciálních produktů pro výzkum lidského života. V roce 1998 jeho obrat činil přibližně 25 miliónů USD. Jednotka zaměstnává asi 100 lidí v Rocklandu ve Filadelfii a v Dánsku.

Cambrex je přední dodavatel lékařských, veterinárních, zemědělských a biotechnologických produktů do celého světa a prostřednictvím svých poboček v USA a Evropě vyrábí speciální chemikálie.

FMC je jedním z předních světových výrobců chemikálií a strojů pro průmysl a zemědělství. FMC zaměstnává přibližně 16.000 osob ve více než 100 výrobních závodech a dolech v 25 zemích. Společnost dělí svou podnikatelskou činnost do pěti segmentů: energetické systémy, potravinářské a dopravní systémy, zemědělské produkty, speciální chemikálie a průmyslové chemikálie.

Prohlášení o "bezpečném přístavu" v souladu se zákonem Private Securities Litigation Act z roku 1995: Prohlášení v tomto sdělení pro tisk, která jsou výhledovými tvrzeními, podléhají různým rizikům a nejistotám pokud jde o konkrétní faktory obsažené ve zprávě společnosti na formuláři 10-K a v dalších zprávách předkládaných Komisi pro burzy a cenné papíry (SEC). Takové informace obsažené v tomto sdělení představují nejlepší úsudek managementu k datu sdělení na základě v té době dostupných informací. Společnost nemá v úmyslu tyto informace aktualizovat a odmítá jakýkoli právní závazek v opačném smyslu. ots Original Text Service: FMC Corporation Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Media, Pat Brozowski, (USA) 312-861-6160, nebo Tom Kline, (USA) 312-861- 6100, nebo Investor Relations, Randy Woods, (USA) 312-861-6104, oba z FMC Corporation Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/121861.html nebo fax, (USA) 800-758-5804, linka 121861

Klíčová slova FMC