Americké úřady a FMC dosáhly dohody ohledně střediska

Americký Úřad pro ochranu životního prostředí, americké ministerstvo spravedlnosti a společnost FMC dosáhly dohodly co se týče dokončení čistících aktivit v Avtex Fibers, Inc. ve středisku Superfund. Podle dohody povede FMC čistící operace u Front Royal ve středisku ve Virginii pod dozorem EPA a virginského ministerstva pro kvalitu životního prostředí.

FMC uvedla, že její podíl na dohodě v hodnotě asi 100 miliónů USD byl poskytnut v předchozích obdobích jako součást přerušených operací, a že neočekává žádné dodatečné poplatky za zisk.

Vládní úřady podle očekávání uhradí FMC přibližně jednu třetinu čistících nákladů jako součást předchozího ujednání, které zahrnovalo roli vlády ve středisku v průběhu druhé světové války. FMC v období let 1963 a 1976 vlastnila a provozovala továrnu na syntetická vlákna.

"Jsme potěšeni, že jsme dosáhli ujednání s EPA a s DOJ," uvedl viceprezident společnosti FMC pro životní prostředí, zdraví, bezpečnost a toxikologii Robert J. Fields. "Nejen že toto ujednání definuje role a odpovědnosti za dokončení vyčištění střediska, ale také dláždí cestu k jeho opětovnému rozvoji. Na základě našich setkání s komunitou si uvědomujeme, že navrácení majetku a jeho produktivní využití je prioritou, a TMC komunitu v tomto úsilí podporuje." FMC je jedním z největších světových producentů chemických produktů a strojírenských výrobků pro průmysl a zemědělství. FMC zaměstnává přibližně 16.000 lidí ve více než sto výrobních závodech a dolech ve 25 zemích. Společnost rozděluje své aktivity do pěti segmentů: energetické systémy, potravinové a dopravní systémy, zemědělské produkty, speciální chemikálie a průmyslové chemikálie. Bezpečná prohlášení podle zákona o soudních přích o bezpečnost soukromí z roku 1995: Prohlášení v tomto tiskovém oznámení jsou orientovaná na budoucnost a podléhají různým rizikům a nejistotám, které se týkají specifických faktorů uvedených ve zprávě na formuláři 10-K a v dalších materiálech SEC. Takové informace jako jsou zde reprezentují nejlepší záměry managementu, stejně jako údaje založené na informacích, které jsou v současnosti dostupné. Korporace nemá v úmyslu obnovovat tyto informace a naopak se vzdává veškerých právních závazků. ots Original Text Service: FMC Corporation Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Investor Relations, Randy Woods, (USA) 312-861-6160, nebo Media, Pat Brozowski, (USA) 312-861-6104, nebo Tom Kline, (USA) 312- 861- 6100, všichni ze společnosti FMC Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/121861.html nebo fax, (USA) 800- 758-5804, linka 121861

Klíčová slova FMC

Chemický a farmaceutický průmysl