Quokka Sport zajistí on-line zpravodajství z šampionátu motocyklů

* Partnerství s Dorna Promocion del Deporte přinese fanouškům bližší pohled na akce z motocyklových závodů

* Nová webová stránka www.motograndprix.com, která dnes začíná fungovat, zajišťuje "úplné" on-line zpravodajství.

Dorna Promocion del Deporte SA, držitel obchodních, televizních a mediálních práv k FIM mistrovství světa silničních motocyklů Grand Prix, a Quokka Sports Inc. (www.quokka.com), společnost zabývající se digitální sportovní zábavou, dnes oznámily uzavření čtyřleté dohody, podle které Quokka Sports bude držitelem výlučných práv a výrobcem interaktivního zpravodajství ze světového šampionátu silničních motocyklů v kubatuře 500 ccm.

Vytvořená webová stránka firmy Quokka www.motograndprix.com, která byla dnes uvedena do provozu, zajišťuje pro motocyklové fanoušky na celém světě "úplnou" zábavu. Webová stránka nabízí nový vzrušující přístup ke každé události v sérii FIM mistrovství světa silničních motocyklů Grand Prix, což je nejstarší série světového šampionátu motocyklového sportu, který dnes probíhá.

Závody jsou pořádány během závodní sezóny po celém světě několikrát do měsíce. Sezóna trvá od poloviny dubna do října a během této doby se pořádá 16 závodů v Malajsii, Japonsku, Španělsku, Francii, Itálii, Nizozemsku, Velké Británii, Německu, České republice, Austrálii, Jižní Africe, Brazílii a Argentině.

Návštěvníci webové stránky www.motorgrandprix.com zde během minuty najdou podrobně informace o závodech, komentáře expertů, ukázky ze závodů, fotky závodníků a historii jednotlivých týmu a informace o závodištích. Webová stránka využívá internetové technologie, aby mohla poskytnout vzrušující multimediální informace, například Quakka Sports RaceViewer zobrazuje umístění a čas závodníků po jednotlivých kolech.

Webová stránka www.motograndprix.com poskytne také fanouškům unikátní pohled na šampionát mimo závodní dráhu prostřednictvím příběhů zajímavých lidí a pohledů do zákulisí závodů. Fanoušci budou moci sledovat své oblíbené závodníky a týmy a budou se moci ponořit mezi ně "kdykoliv, kdekoliv" pomocí internetu.

Výkonný ředitel Carmelo Ezpeleta ze společnosti Dorna Promocion del Deporte SA řekl: "Naším cílem je využít výhod internetu a dodat ještě více podrobností a detailů globálnímu mediálnímu zpravodajství o světovém šampionátů motocyklů. Jsme potěšeni našimi vztahy s Quokka Sports."

"Mistrovství světa silničních motocyklů FIM je výbornou příležitostí pro Quokka Sports," řekl předseda představenstva a jeden ze zakladatelů Quokka Sports Dick Williams. "Rádi spolupracujeme s Dorna a těšíme se na příležitost stanovit nové standardy v digitální interaktivní sportovní zábavě FIM světového šampionátu motocyklů," dodal Williams.

Informace o Dorna Promocion del Deporte:

Dorna Promocion del Deporte SA je mezinárodní sportovní řídící a marketingová společnost. Dorna, která byla založena v roce 1988, má základnu ve španělském Madridu a má pobočky v Barceloně a Tokiu. Dorna je výlučným vlastníkem všech obchodních, televizních a mediálních práv k FIM mistrovství světa silničních motocyklů Grand Prix, když tyto práva drží od roku 1992. Mistrovství světa silničních motocyklů, tedy 16 motocyklových závodů, které se každoročně pořádají na pěti kontinentech, se těší stále větší oblibě diváků ve více než 200 zemích a oblastí s průměrnou sledovaností na Velkou cenu okolo 550 miliónů diváků.

Informace o Quokka Sports

Quokka Sports (R)(www.quokka.com) je průkopníkem v novém osobitém stylu globálních sportovních programů, které využívají digitální informace a komunikační sílu internetu. Programy Quokka jsou navrženy k poskytnutí podmanivých zážitků sportovní zábavy tím, že divákům umožňuje výběr různých pohledů, informací a sérii akcií. Zpravodajství ze sportovních událostí prostřednictvím společnosti Quokka zahrnuje širokou řadu digitálních možností včetně videa, textu, audia, obrázků, atletické biometrie, dálkového měření (telemetrie), údajů o okolním prostředí, e- mailů, výsledků a časů. Produkce Quokka, která je k nahlédnutí na Quokka.com, zahrnuje zpravodajství ze závodů v plachetnic (Závod Whitebreadu kolem světa, Sám okolo světa 1998-1999), dobrodružné akce (Marathon des Sables, První výstup: Expedice na dosud neslezený čínský Karakoram, Great Trango Tower) a motocyklové závody (CART). Quokka Sports je také partnerem s NBC při výrobě internetové účasti Olympic na televizní síti a s Americkým pohárem 2000 při vytváření digitálního interaktivního zpravodajství z tohoto premiérového závodu plachetnic. Quokka Sports má pobočky v San Franciscu, ve městě Troy (Michigan), v New Yorku a v Londýně.

Poznámka: Quokka Sports je registrovanou obchodní známkou Quokka Sports Inc. Quokka Sports Immersion (QSI) je obchodní známkou Quokka Sports Inc.

ots Original Text Service: Quokka Sports Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Caryn Marooney ze společnosti OutCast Communications, tel: (USA) 415-392-8282, nebo fax: (USA) 415-392- 8281, nebo caryn@outcastcom.com, pro Quokka Sports Inc.

webová stránka: http://www.motograndprix.com

webová stránka: http://www.quokka.com