FMC dokončil akvizici Tg Soda Ash

Společnost FMC Corporation (NYSE: FMC) dnes oznámila, že dokončila akvizici Tg Soda Ash Inc. od společnosti Elf Atochem North America, Inc. za zhruba 50 miliónů USD v hotovosti a s případnou splátkou do konce roku 2003. Tato případná splátka závisí na hospodářských výsledcích spojených provozů na výrobu kalcinované sody v období 2001-2003. FMC uvedla, že případnou splátku není možné v současné době určit, ale že by mohla dosáhnout v závislosti na ziskovosti až 100 miliónů USD.

Do transakce je zahrnut zpracovatelský závod Tg s roční projektovanou kapacitou 1,3 miliónu tun a dále pronájem dolů a pozemků s těžbou přirozené sody. Celková roční projektovaná kapacita sloučených provozů bude 4,85 miliónu tun.

"Od synergických efektů našich sloučených operací očekáváme významné úspory nákladů a zvýšenou konkurenceschopnost - zejména na mezinárodních trzích," uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti FMC Robert N. Burt. "Tato akvizice také posiluje naše vůdčí postavení v tomto odvětví a zesiluje naše úsilí vyhovět potřebám našich zákazníků a pomáhá podpořit ekonomickou základnu komunity Green River ve Wyomingu."

Podle FMC jsou synergické efekty transakce založeny hlavně na příbuznosti obou výrobních procesů. FMC má v plánu nadále provozovat zpracovatelský závod společnosti TG a v konečném důsledku hodlá zvýšit konkurenceschopnost závodu dodáváním rudy přirozené sody z dolu FMC. Sloučené operace FMC budou zaměstnávat v Green River v oblasti Wyomingu přibližně 1300 osob.

FMC je jedním z předních světových výrobců chemikálií a strojů pro průmysl a zemědělství. FMC zaměstnává přibližně 16.000 osob ve více než 100 výrobních závodech a dolech v 25 zemích. Společnost dělí svou podnikatelskou činnost do pěti segmentů: energetické systémy, potravinářské a dopravní systémy, zemědělské produkty, speciální chemikálie a průmyslové chemikálie.

Prohlášení o "bezpečném přístavu" v souladu se zákonem Private Securities Litigation Act z roku 1995: Prohlášení v tomto sdělení pro tisk, která jsou výhledovými tvrzeními, podléhají různým rizikům a nejistotám pokud jde o konkrétní faktory obsažené ve zprávě společnosti na formuláři 10-K a v dalších zprávách předkládaných Komisi pro burzy a cenné papíry (SEC). Takové informace obsažené v tomto sdělení představují nejlepší úsudek managementu k datu sdělení na základě v té době dostupných informací. Společnost nemá v úmyslu tyto informace aktualizovat a odmítá jakýkoli právní závazek v opačném smyslu.

ots Original Text Service: FMC Corporation

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Média - Tom Kline, (USA) 312-861-6100, nebo Pat Brozowski, (USA) 312-861- 6104, nebo Investoři - Randy Woods, (USA) 312-861-6160, všichni ze společnosti FMC Corporation

Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/121861.html nebo fax (USA) 800- 758-5804, linka 121861