BMG Storage Media vytváří partnerství s InterTrust v

BMG Storage Media, divize společnosti Bertelsmann AG, a společnost InterTrust Technologies Corporation, divize společnosti MetaTrust-Utility(TM), dnes oznámily alianční dohodu, jejímž cílem je zlepšit stávající on-line služby společnosti BMG Storage Media. Podle dohody bude BMG Storage Media využívat technologii InterTrust jako svou preferovanou platformu pro zajištění dodávek on-line a pro řízení a kontrolu digitálních práv.

Tato aliance je součástí agresivní strategie společnosti BMG Storage Media, která se snaží nalézt řešení umožňující bezpečné on-line dodávky mnoha obsahových forem jako je hudba, počítačové hry a programy a tradiční publikační materiály. BMG Storage Media si vybrala technologii společnosti InterTrust kvůli jejímu stabilnímu ochrannému mechanismu, jejím flexibilním obchodním modelům a kvůli její schopnosti věnovat se množství obsahových typů. Jako poskytovatele komplexních aplikací a zúčtovacích služeb použije BMG Storage Media společnost Reciprocal Inc. z města Buffalo ve státě New York a společnost InterTrust jako hlavního partnera.

BMG Storage Media očekává, že testovací řešení pro vybrané klíčové zákazníky bude připraveno k umístění ke konci tohoto roku. Na příští dva roky plánuje BMG ustanovení služby, která pojímá celý hudební průmysl a další skupiny zákazníků. Obě společnosti InterTrust a BMG Storage Media jsou aktivními členy iniciativy Secure Digital Music Initiative (SDMI) a usilují o to, aby každé řešení vyvinuté pro tento segment trhu bylo v souladu s požadavky SDMI.

Hlavní výkonný ředitel firmy BMG Storage Media Uwe Swientek řekl, "Naše partnerství se společností InterTrust nám umožní ještě více zlepšit kvalitu našich služeb pro mediální průmysl. V současné době jsme svědky zvyšující se poptávky po integrovaných řadách služeb, které zahrnují on-line dodávky obsahů stejně jako replikace na kompaktních discích a na discích DVD. Obhospodařování digitálních práv jako prostředku k ochraně a správě digitálního obsahu u všech dodávkových cest bude v našem průmyslu stále významnějším trendem. Naše spolupráce se společností InterTrust, která je čelním prodejcem technologie v tomto průmyslu, je velmi významným krokem pro obě společnosti."

Ředitel New Technologies ze společnosti BMG Storage Media Johann Butting k tomu dodává: "Ve společnosti InterTrust, která nabízí svou platformu pro všeobecnou správu práv, a ve společnosti Reciprocal, která zajišťuje systémovou integraci a zúčtování, jsme objevili optimální partnery, kteří nám mohou nabídnout nejlepší možné služby pro naše zákazníky na trhu on- line."

Viceprezident a hlavní manažer pro technologie a informace u společnosti BMG Entertainment Scott Dinsdale prohlásil: "Podpora infrastruktury vyžadovaná při vytváření vřelého prostředí pro digitální distribuci hudby a mediálních produktů potřebuje technologii, která zahrnuje maximální bezpečnost a starost o práva stejně jako podporu agitačních modelů zákaznických vztahů. Jsme velmi potěšeni kombinací BMG Storage Media, který je světovým poskytovatelem služeb pro mediální průmysl, a InterTrust, který je průkopníkem vynikající technologie v této oblasti. Tato dohoda znamená hlavní krok k naplnění potřeb rychle se vyvíjejícího trhu."

Zakladatel, předseda a hlavní výkonný manažer společnosti InterTrust Victor Shear prohlásil: "BMG Storage Media otevírá dveře samostatné produkční společnosti, která nabízí správu digitálních práv velkému množství vertikálních trhů. To posiluje naši víceúčelovou platformu pro správu digitálních práv a dokresluje zásadu, že digitální jednotky, ať je to hudba, obchodní částice či počítačové hry, jsou v zásadě stejné."

"Jsme potěšeni, že můžeme spolupracovat s BMG Storage Media, protože jejich činnost ztělesňuje víc než jen internet a více než jen hudební obsah," uvedl výkonný viceprezident společnosti InterTrust Edmund J. Fish.

O společnosti BMG Storage Media

BMG Storage Media se sídlem ve městě Guetersloh v Německu nabízí replikace a služby na klíč široké škále zákazníků z oblasti hudby, vydavatelství, her a počítačového průmyslu. Mimo replikací CD and DVD tyto služby pokrývají škálu od speciálního tisku ke kompletaci produktů, naplnění a využití třístranných komponentů. S továrnami a lokacemi ve 12 zemích a 35 prodejními kancelářemi je společnost BMG Storage Media jedním ze světových vůdců v tomto průmyslu. Seznam zákazníků společnosti BMG Storage Media zahrnuje mimo BMG Entertainment a dalších společností Bertelsmann a jiných jako je Random House Inc. také externí spolupráci s Hasbro, Mattel/The Learning Company a Microsoft. Bertelsmann AG je jednou z předních světových mediálních společností s významnými zájmy ve všech oblastech medií včetně vydavatelství knih, časopisů a novin, hudby, televize, on-line služeb, filmu a rozhlasu. Se započtením 300 individuálních společností nyní Bertelsmann zaměstnává téměř 60.000 lidí v 53 zemích světa.

O společnosti InterTrust Technologies Corporation

Společnost InterTrust vyvinula a dodává produkty a služby, které nabízejí vyčerpávající řešení pro správu digitálních práv dodávaných hlavními partnery MetaTrust Utility. Mezi hlavní partnery MetaTrust Utility patří společnosti BMG Storage Media, Mitsubishi Corporation, National Westminster Bank Plc. (NatWest Magex), Reciprocal a Universal Music Group. Mezi partnery, kteří budují datová centra, patří Samsung SIDS. Mezi partnery- budovatele aplikací a integrace patří Computacenter (Spojené království) Ltd., divize RioPort společnosti Diamond Multimedia Systems, Inc., Digital Theater Systems, Fraunhofer IIS, Harris Corporation, Mediascience, Inc., MusicMatch Inc., PublishOne Inc., a Science Applications International Corporation (SAIC).

InterTrust Technologies Corporation, součást MetaTrust Utility, nabízí interoperativní, spolehlivé a bezpečné základy pro elektronické obchodování. Softwarové produkty a služby InterTrust umožňují efektivní prodej, naplnění a ochranu digitálního obsahu u vedoucích digitálních médií včetně internetu a DVD. Technologie společnosti InterTrust také slouží za základ u mnoha dalších forem spolehlivých obchodních vztahů.

Strategic Technologies and Architectural Research Laboratory (STAR Lab) společnosti InterTrust je počítačová laboratoř, jejíž prvotní náplní je elektronické obchodování a správa digitálních práv. Společnost byla založena v roce 1990 a je soukromou společností s počtem zaměstnanců přes 130 a má kanceláře v Sunnyvale v Kalifornii, Washingtonu, D.C. a ve Spojeném království. Adresa společnosti na síti je http://www.intertrust.com. Nepřehlédněte: InterTrust je registrovanou obchodní známkou společnosti InterTrust Technologies Corporation a logo InterTrust patří MetaTrust. MetaTrust-certifikován a MetaTrust Utility jsou obchodní známky společnosti InterTrust Technologies Corporation s tím, že všechny mohou nebo nemohou být používány v závislosti na příslušné jurisdikci. Všechny ostatní značky či jména produktů jsou obchodními známkami nebo registrovanými obchodními známkami příslušných společností nebo organizací. ots Original Text Service: InterTrust Technologies Corporation Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Dennis Petroskey ze společnosti BMG Entertainment, (USA) 212-930-4961, nebo dennis.petroskey@bmge.com; nebo Leigh Anne Varney ze společnosti Varney Business Communication, (USA) 415- 387-7250, nebo lavsfo@wenet.net, za společnost InterTrust Technologies Corporation; nebo Joseph Jennings ze společnosti InterTrust, (USA) 408-222- 6270, nebo jjennings@intertrust.com Webová stránka: http://www.intertrust.com

Klíčová slova BMG-IntelTrust

IT, telekomunikace