FMC dokončila akvizici Pronova Biopolymer AS

Společnost FMC Corporation (NYSE: FMC) dnes oznámila, že dokončila akvizici Pronova Biopolymer AS od společnosti AS, stoprocentně vlastněné dcery společnosti Norsk Hydro. Pronova Biopolymer se sídlem v norském Drammenu, je přední výrobce alginátů, používaných ve farmaceutice, potravinářství a dalších odvětvích. Podmínky transakce nebyly zveřejněny.

FMC poznamenala, že 75 procent tržeb společnosti Pronova Biopolymer je realizováno od farmaceutického a potravinářského průmyslu, což výborně zapadá do existujícího podnikání na poli farmaceutiky a potravinářství společnosti FMC. Tímto spojením se celkové roční tržby FMC v obchodu s přísadami do farmaceutických výrobků a potravin zvýší na zhruba 350 miliónů USD.

Pronova Biopolymer má 215 zaměstnanců ve výrobních závodech v Norsku a ve Francii a v prodejních a technických střediscích po celém světě. FMC je přední dodavatel karagénu a mikrokrystalické buničiny pro farmaceutický a potravinářský průmysl a má výrobní závody ve Spojených státech, v Irsku, Dánsku, na Filipínách a v Chile a dále má laboratoře v Severní Americe, Evropě, Asii a Latinské Americe a odbytová a podpůrná střediska po celém světě.

FMC je světově jedním z předních producentů chemikálií a strojů pro průmysl a zemědělství. FMC zaměstnává zhruba 16.000 osob ve více než 100 výrobních závodech a dolech v 25 zemích. Společnost rozděluje své podnikatelské aktivity do pěti segmentů: energetické systémy, potravinářské a dopravní systémy, zemědělské produkty, speciální chemikálie a průmyslové chemikálie.

Prohlášení o "bezpečném přístavu" v souladu se zákonem Private Securities Litigation Act z roku 1995: Prohlášení v tomto sdělení pro tisk, která jsou výhledovými tvrzeními, podléhají různým rizikům a nejistotám pokud jde o konkrétní faktory uváděné ve zprávě společnosti na formuláři 10-K a v dalších zprávách předkládaných Komisi pro burzy a cenné papíry (SEC). Tyto informace uvedené v tomto sdělení představují nejlepší úsudek managementu k datu tohoto sdělení na základě v té době dostupných informací. Společnost nemá v úmyslu tyto informace aktualizovat a odmítá jakoukoli právní odpovědnost v opačném smyslu.

ots Original Text Service: FMC Corporation

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Média - Tom Kline, (USA) 312-861-6100, nebo Vztahy s investory - Randy Woods (USA) 312-861-6160, oba FMC Corporation

Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/121861.html