DiaSorin má souhlas FDA k novému testování vzorků EBV

Společnost DiaSorin, součást skupiny Medical Systems Group ze sdružení společností American Standard Companies Inc. (NYSE: ASD), dnes oznámila, že získala souhlas federálního úřadu FDA k prvnímu simultánnímu testování více vzorků Epstein Barrova viru (EBV) prostřednictvím své technologie Copalis(R) Multiplex. Četné studie prokázaly, že EBV je hlavní příčinou u 90 procent pacientů s infekční mononukleózou.

Copalis(R), snadno použitelné a automaticky pracující zařízení o velikosti asi jako je stolní osobní počítač, simultánně kompletuje a podává zprávy o individuálních výsledcích pro tři trhy Epstein Barrova viru - VCA, EBNA and EA - to vše během 12 minut s použitím jediného vzorku. Copalis(R) Multiplex EBV spolu se vzorkem Copalis(R) EBV-M zajišťují kompletní zařízení pro testování EBV v klinické laboratoři. Díky Copalisu se stávají tradiční testovací metody, které se obtížně provádějí a jsou náročné na čas, zastaralými. Syntetické peptidy pro VCA zajišťují vysokou úroveň specifičnosti tím, že eliminují reakce na další viry z rodiny herpesviridae. Copalis EBV-M také zahrnuje syntetické peptidy pro maximální efektivitu vzorku.

Technologie Copalis(R) Multiplex zavádí do testování infekčních chorob rafinovanou jednoduchost. Copalis(R) Multiplex nabízí:

- nižší celkové náklady - méně činidel, bez nutnosti ředit, integrované testování v kelímcích Multiplex Sample Cups

- nižší náklady na vzorek - k testování tří protilátek EBV se používá pouze jeden vzorek

- zlepšená produktivita - eliminují se tradiční časově a pracovně náročné zkušební metody

- optimalizovaná kontrola jakosti - interní referenční standard v každém testu a automatická hlášení o kvalitě

- zajišťuje přesnost výsledků - vysoká specifičnost a senzitivita.

Primární infekce virem EBV se tradičně zjišťuje pomocí testu pozitivity u heterofilních protilátek. Avšak heterofilní testování není vždy spolehlivé. Vznik heterofilních protilátek je indukován i jinými infekcemi, nezpůsobenými virem EBV, a imunologickými reakcemi. Jejich přítomnost naznačuje, ale ne vždy indikuje infekci EBV. Jednotlivé hladiny protilátek specifických pro proteiny EBV, zjištěné jako profil odezvy protilátek, mohou potvrdit diagnózu. Studie také naznačují, že u 10-15 procent dospělých a až 50 procent dětí s primární infekcí se heterofilní protilátky nevyvinou. U těchto jednotlivců mohou infekci RBV potvrdit sérologické testy.

Podobně jako ostatní viry herpes i EBV zůstává v infikované osobě po celý její život po primární infekci v latentním stavu. Reaktivace infekce EBV je běžným nálezem u jednotlivců se sníženou imunitou. K pacientům, u nichž je nebezpečí reaktivace EBV, patří ti, kteří jsou infikovaní virem HIV a dále ti, kteří prodělali transplantaci nebo ledvinovou dialýzu.

Řada vzorků EBV společnosti DiaSorin umožňuje simultánní testování EBV. Profily odezvy protilátek pro zjištění různých antigenů EBV ukazují charakteristický vzorec pro neprojevené primární nebo trvale latentní infekce EBV jakož i mnoho chorob spojených s EBV.

DiaSorin představí v blízké budoucnosti další vzorky Copalis, k nimž bude patřit Rubella (spalničky), Toxoplasma, CMV, Syphilis a kompletní řada pro testování chorob imunity. DiaSorin, divize společnosti American Standard, s výzkumnými zařízeními v italské Sallugii a v Minnesotě, vyvíjí a uvádí na trh systémy lékařské diagnostiky Copalis(R) a Pylori-Chek(TM) a produkty pro lékařskou diagnostiku pod značkou DiaSorin(TM).

American Standard je globální diverzifikovaný výrobce klimatizačních zařízení Trane(R)a American Standard(R), instalatérských produktů pod značkami American Standard(R), Ideal Standard(R), Standard(R), Porcher(R), Armitage Shanks(R) a Dolomite(R), brzdné a ovládací systémy pro komerční a užitková vozidla pod značkou WABCO(R), systémy lékařské diagnostiky LARA(R) a Copalis(R) a produkty pro lékařskou diagnostiku pod značkou DiaSorin(TM).

Nejnovější sdělení pro tisk a firemní informace je možné slyšet na 888-ASD-NEWS. Další informace o American Standard jsou dostupné na webové stránce společnosti na adrese http://www.americanstandard.com.

ots Original Text Service: American Standard Companies Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Laura Von Holtum, (USA) 651- 351-5745 nebo Raymond D. Pipes, (USA) 732-980-6095, oba za American Standard Companies Inc.

Webová stránka: http://www.americanstandard.com

Klíčová slova DiaSorin