chello broadband jmenovala prezidenta a finančního

chello broadband (http://www.chello.com), první a hlavní evropský poskytovatel širokopásmové internetové služby a provozní společnost United Pan-Europe Communications (Nasdaq: UPCOY), dnes oznámila, že jmenovala Rogera Lynche prezidentem a finančním ředitelem. Roger přijde z Morgan Stanley Dean Witter, kde odpovídal za internetové firemní finanční aktivity banky v Evropě.

Roger bude podléhat přímo Johnovi Riordanovi, místopředsedovi chello broadband, nedávno jmenovanému prezidentem UPC. Stane se členem správní rady chello broadband, ve které jsou kromě Johna Riordana ředitel pro technologii a provoz Sudhir Ispahani, ředitel pro prodej Mitch Clarke a právní poradce chello broadband Ton Tuijten. Po krátkém přechodném období bude Roger jmenován výkonným ředitelem.

Roger si do své nové funkce přinese značné obchodní zkušenosti, které získal během pěti let u Morgan Stanley v Londýně, Silicon Valley a New Yorku. Od roku 1994 Roger úspěšně uzavřel 35 prvních veřejných úpisů akcií, M&A a dalších finančních transakcí pro firmy špičkové techniky a internetové společnosti, včetně broadcast.com, Excite a Verisign. Navíc byl Roger odborníkem Morgan Stanley pro internetový sektor, který v minulých letech radil UPC a chello broadband.

Při ohlášení jmenování Mark Schneider, předseda a výkonný ředitel UPC a předseda chello broadband, dnes řekl: "Máme již dlouho zájem o získání Rogera a jsme potěšeni, že jsme ho konečně přesvědčili, aby se k nám připojil. Jeho rozsáhlé zkušenosti v oboru Internetu budou pro chello broadband velkým přínosem, protože tento obor nadále rozvíjíme a naši internetovou značku rozšiřujeme na každý náš kabel v celé Evropě. Rogerova odbornost posílí stávající výborný manažerský tým."

John Riordan dodal: "Rogerovo jmenování znamená dokončení našeho přechodu do další etapy podnikatelského rozvoje chello broadband. Roger úzce spolupracoval s některými z nejúspěšnějších high tech a internetových společností na světě. Je v oboru mimořádně dobře respektován. Rogerovy schopnosti budou maximalizovat potenciál chella na nejrychleji rostoucím světovém trhu Internetu - v Evropě - a přinesou pokračování výstavby úspěšné pozice chello broadband, jako předního evropského poskytovatele širokopásmových portálových a internetových služeb."

Roger Lynch řekl: "Věřím, že širokopásmový internetový přístup, elektronický obchod a webová reklama v Evropě porostou dokonce rychlejším tempem než tomu bylo v USA a chello má dobrou pozici pro kapitalizaci tohoto dramatického růstu. chello broadband je nejlepší internetovou společností, kterou v Evropě znám. Jsem rozrušen tím, že se mohu připojit k tak talentovanému manažerskému týmu."

O chello broadband n.v.

chello broadband je v Evropě první a vedoucí poskytovatel širokopásmového internetu a je obchodně aktivní v pěti zemích. Má v Evropě největší dosah a usiluje o poskytování internetových služeb příští generace s přístupem 24 hodin denně a širokopásmového obsahu zákazníkům prostřednictvím vysokorychlostních kabelových modemů, přitom bez telefonních poplatků - a to navždy! Poskytuje provozovatelům kabelových sítí v Evropě službu s "dodáním na klíč".

Společnost je provozní jednotkou společnosti United Pan- Europe Communications (UPC), s ústředím v Amsterdamu a pobočkami v Amsterdamu, Londýně, Paříži, Vídni, Hamburku, Bruselu a Oslu. Poskytováním bezkonkurenčních komunikačních služeb dodává chello "m@ximum" internetu přes kabel s minimálními náklady.

chello(TM) je registrovanou ochrannou známkou společnosti

O United Pan-Europe Communications N.V. (UPC)

UPC s ústředím v Amsterdamu je jedna z nejvíce inovativních společností na poli širokopásmové komunikace v Evropě a vlastní a provozuje největší panevropskou skupinu sítí širokopásmové komunikace. UPC poskytuje služby kabelové televize, telefonie, vysokorychlostní přístup na internet a programovací služby v deseti zemích Evropy a v Izraeli. K 31.květnu 1999 systémy UPC byly zavedeny v přibližně šesti miliónech domácností s 4,2 miliónu předplatitelů základní kabelové služby, z nichž více než 500.000 přijímá rozšířenou službu. Kromě toho měla UPC 118.000 telefonních přístupových linek a 20.500 zákazníků výběru telekomunikačního přepravce a 42.000 předplatitelů širokopásmového přístupu na internet. UPC dokončila v únoru 1999 svůj první veřejný úpis akcií (IPO) a její akcie jsou kotovány na Amsterdamské burze ("UPC") a na americkém Nasdaq ("UPCOY").

UPC je konsolidovanou pobočkou společnosti United International Holdings, Inc. (UIH) (Nasdaq: "UIHIA"). Microsoft Corporation má v UPC podíl zhruba 7,8 procenta. Navštivte naše webové stránky: http://www.upc.com http://www.upc.no http://www.upc.at http://www.upc.be http://www.upc.fr http://www.upc.nl ots Original Text Service: chello broadband n.v. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Ross Sampson, V.P. Communications z chello broadband, +31 20 778 8288, nebo ross@chello.com; nebo Henrietta Hirst, Director of Group Corporate Communications of UPC, +44-171-518- 7980, nebo email: hhirst@upc.nl; nebo David Ingle, Account Director of Edelman PR Worldwide, +44- 171-344-1265, nebo davidi@edeluk.com, za chello broadband Webové stránky: http://www.chello.com http://www.upc.no http://www.upc.at http://www.upc.be http://www.upc.fr http://www.upc.nl http://www.upc.nl

Klíčová slova chello broadband