Miami schválilo stavbu nového Espirito Santo Plaza

Souhlas města Miami s výstavbou nového mrakodrapu Espirito Santo posunul střed města o krok blíže k zapojení se do řady světových slavných městských dominant. Vedení stavby dnes oznámilo, že čtyřdílný proces zásadního povolení k používání (MUSP) byl ukončen.

(Foto: http"//www.newcom.com/cgi-bin/prnh/19990622/NYTU095)

"Naše budova bude bránou do latinskoamerického a mezinárodního obchodu z Brickell Avenue," řekl Bill Ross z Estoril, Inc. "Představitelé města jsou optimističtí ohledně harmonogramu stavby. Budova v hodnotě 130 miliónů USD má zajištěno financování a bude otevřena v roce 2002."

"Slyšeli jsme mimořádně příznivý ohlas od každého, kdo viděl plány budovy," řekl Ross. "Našim cílem od začátku bylo vytvořit světovou význačnou stavbu, která bude definovat Miami a reprezentovat Group Espirito Santo ve Spojených státech," řekl Ross. Příkladem jsou newyorské Empire State Building a World Trade Center. Pro Sydney to je Opera House. Velmi málo budov ve světě svou konstrukcí a účelem symbolizuje určení světové třídy.

"Miami je opravdu jedním z předních světových měst, zasluhujících si podpis architektonického obrazu, který bude uznávaný svým designem a technikou po řadu příštích desetiletí," dodal Ross.

Espirito Santa Plaza byla navržena newyorskou kanceláří firmy Kohn Pedersen Fox (KPF).

"Uvítali jsme mezinárodní konkurenci nejlepších konstrukčních firem," řekl Ross. "Design KPF zvítězil, protože je inovativní kombinací moderny a tradice se symbolickou zmínkou o Miami jako městě - bráně."

Význačná budova na ploše 700.000 čtverečných stop bude obsahovat 500.000 čtverečných stop kancelářského prostoru a 144 rezidenčních jednotek, od studií po tříložnicové dvojpodlažní byty. V budově bude 500.000 čtverečných stop parkovacích garáží s kapacitou 1028 vozidel. Hlavním nájemcem bude Espirito Santo Bank, která obsadí 70.000 čtverečných stop. Nyní je banka v přechodných kancelářích na Brickell Avenue 999.

K demolici budov na stavebním místě dojde koncem letošního roku a stavba bude zahájena v únoru 2000.

Espirito Santo Financial Group byla založena v Lucemburku v roce 1984, její předchozí společnost však vznikla v roce 1974. Historie ESFG však sahá zpět do roku 1884, kdy v portugalském Lisabonu Jose Maria Espirito Santo založil banku, která se později stala Bank Espirito Santo.

Kohn Pedersen Fox byl založen v roce 1976 a od té doby se rozrostl na více než 300 lidí s kancelářemi v Londýně a Tokiu. KPF nabízí kompletní architekturu, odborné plánování, plánování prostoru, programování a stavební analytické služby pro klienty ve veřejném i soukromém sektoru. ots Original Text Service: Espirito Santo Financial Group Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Bob Stone nebo Paul Walker z Dilenschneider Group (USA) 212-922-0900, nebo Stone home: (USA) 914-591-5534, za Espirito Santo Financial Group Foto: http://www.newscom.com/cgi- bin/prnh/19990622/NYTU095 PR Newswire Photo Desk, (USA) 888- 776-6555 nebo (USA) 201-369- 3467.

Klíčová slova Miami-Espirito Santo

Stavebnictví, bydlení a reality