Cal Dive získal podíl na stavební lodi

Cal Dive International, Inc. (Nasdaq: CDIS) a Aker Marine Contractors, Inc. (AMC) dnes oznámily, že Cal Dive získal od Hvide Marine majoritní podíl na nové lodi pro manipulaci s kotvením a podmořské stavby Dove v hodnotě 39 miliónů USD. Dynamicky upoutaná loď Dove má projít v polovině července konečnými zkouškami a první zakázku zahájí v srpnu 1999. Loď o délce 279 stop má strojovnu o výkonu 16.000 koňských sil, utáhne 180 tun, má maximální přepravní rychlost 15 uzlů a unese 3400 dlouhých tun nákladu. CDI bude provozovat loď přejmenovanou na Cal Dive Aker Dove.

Owen Kratz, předseda a výkonný ředitel Cal Dive, řekl: "Loď s jedním trupem a širokou palubou bylo to, co ve flotile CDI scházelo. Jednou přestavěná Sea Sorceress měla být touto oceánskou stavební lodí. Dove představuje příležitost získat novou loď, která zvýší tu kapacitu při atraktivní ceně a rozšíří naše služby do celého záběru: oceánské kotvení a ukotvené sání materiálu. Tato transakce otevírá řadu vynikajících příležitostí pro Sea Sorceress."

Peter Dove, předseda a výkonný ředitel AMC, řekl: "Dove byla speciálně konstruovaná pro oceánské předem nastavené ukotvování, které při spojení s novými technologiemi, jako jsou kotvení napjatými rameny, sací kotvy a syntetická lana, poskytuje nákladově efektivní alternativu k zařízení DP pro vrtání ve velkých hloubkách. AMC nemohlo být šťastnější, že si CDI vybralo nákup majetkového podílu na lodi Dove. Tato loď v kombinaci se schopnostmi AMC a CDI přinese našim vzájemným zákazníkům reálnou hodnotu."

Cal Dive International, Inc., se sídlem v Houstonu v Texasu vlastní a provozuje flotilu technicky vyspělých lodí pro podmořské stavby a provádí záchranné operace v Mexickém zálivu. Aker Marine Contractors, Inc., pobočka Aker Maritime, Inc. se sídlem v Houstonu v Texasu je světovou jedničkou v konstrukci a instalaci hlubokovodních kotvících systémů a ve stavebních projektech na podporu příbřežních vrtů a produkce ropy.

Tato tisková zpráva obsahuje určitá prohlášení, která mohou být považována za "do budoucna hledící prohlášení" podle použitelného zákona. Do budoucna hledící prohlášení nejsou prohlášeními o historické skutečnosti a taková prohlášení nejsou zárukami budoucího výkonu nebo událostí a zahrnují rizika a předpoklady, že by se skutečné výsledky mohly lišit od předpokládaných, kromě jiného včetně neočekávaná zpoždění a provozní záležitosti související s dodávkami na klíč, cenou ropy a zemního plynu, podmínkami počasí na příbřežních trzích, změnami podmínek na staveništi a kapitálovými výdaji zákazníků. Společnost naléhavě vyzývá čtenáře, aby zaznamenali, že některé nebo všechny tyto předpoklady, na kterých jsou založena do budoucna hledící prohlášení, jsou mimo schopnost společnosti řídit nebo přesně odhadovat a mohou v některých případech podléhat rychlým a materiálním změnám. ots Original Text Service: Cal Dive International, Inc. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Jim Nelson, Chief Financial Officer z Cal Dive International, Inc. (USA) 281-618-0400 Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/124374.html nebo fax, (USA) 800-758-5804, linka 124374

Klíčová slova Cal Dive-Aker Marine

Stavebnictví, bydlení a reality