Viatel dal do provozu první okruh panevropské sítě Circe

Společnost Viatel Inc. (Nasdaq: VYTL) dnes oznámila, že první okruh její panevropské sítě Circe byl včera uveden do provozu a jak bylo slíbeno začal být využíván pro komerční přenos dat.

"Včerejšek byl pro Viatel velmi významný den," uvedl prezident a generální ředitel (CEO) společnosti Michael J.Mahoney, "protože Circe ožil."

Mahoney dodal: "Co Viatel dokázal v rozmezí méně než jednoho roku je prostě pozoruhodné. Začali jsme tím, že jsme oznámili náš úmysl vybudovat Circe, pak jsme sháněli dostatečné finanční prostředky na vybudování prvních tří okruhů naší sítě, dále jsme najali špičkový projekční tým a našimi dodavateli se stali špičkoví světoví výrobci kabelů s optickým vláknem, vybavení a softwaru, poté jsme od samých základů vybudovali první přeshraniční evropskou širokopásmovou síť, a nakonec jsme uskutečnili provozní přenos."

Mahoney dále uvedl: "Sítí Circe jsme stanovili nový standard pro přeshraniční spojení v Evropě. Nejenže naši maloobchodní zákazníci mají přístup k ještě širšímu okruhu dostupných vysoce kvalitních služeb, užitek z toho budou mít i velcí zákazníci - telekomunikační společnosti, poskytovatelé internetových služeb a soukromé společnosti. Nyní mají přístup k širokopásmové síti s nejvyšší kvalitou a největší spolehlivostí na kontinentu za velmi přijatelné ceny."

První okruh panevropské sítě Circe společnosti Viatel je širokopásmová infrastruktura o délce 1850 kilometrů, spojující Londýn ve Spojeném království, Amsterdam a Rotterdam v Nizozemsku, Antverpy a Brusel v Belgii a Paříž a Amiens ve Francii. Okruh také zahrnuje 312 kilometrů podmořského kabelu, který vede přes kanál La Manche a Severní moře.

První okruh sítě Circe je část větší trojokruhové širokopásmové infrastruktury o délce 5200 kilometrů, která brzy propojí více než 30 významných evropských měst ve Spojeném království, Belgii, Francii, Německu a Nizozemsku. První okruh, podobně jako jeho sesterské okruhy, je vysokokapacitní obousměrná a samoopravná síť, která jako taková je schopná podporovat datové služby (např. ATM, IP a tzv. frame relay), multimediální aplikace, elektronický obchod, a hlasovou telefonii.

Viatel se sídlem v New Yorku nabízí vysoce kvalitní služby za konkurence schopné ceny na poli národních a mezinárodních mezistátních služeb koncovým uživatelům, operátorům a zprostředkovatelům služeb ve více než 230 zemích a teritoriích po celém světě. Společnost v současné době provozuje jednu z největších panevropských sítí s mezinárodními propojovacími středisky v New Yorku a Londýně, síťovými "body" ve více než 37 evropských městech, kanceláře pro přímý prodej ve 12 západoevropských městech a pobočky nepřímého prodeje ve více než 180 dalším místech po celé západní Evropě.

ots Original Text Service: Viatel Inc. Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Cindy Glynn, ředitel Investor Relations, nebo Glenn Davidson, Vice President, Corporate Communications & External Affairs of Viatel, Inc., Tel.: (in the USA) 212-350-9200

Klíčová slova Viatel