MassMutual oznamuje investiční program dvou miliard USD

Společnost Massachusetts Mutual Life Insurance Company (MassMutual) dnes oznámila vytvoření dvoumiliardového programu střednědobých dluhopisů v Evropě s cílem emitovat na eurotrzích cenné papíry s pevným výnosem.

Cenné papíry s fixním výnosem budou emitovány nově vytvořenou společností s ručením omezením, MassMutual Global Funding LLC. Dluhopisy budou jištěny smlouvami o financování, které MassMutual poskytne společnosti MassMutual Global Funding (FAs).

Podepsáním tohoto programu se společnost stává jednou z výběrových skupin amerických pojistitelů s ratingem trojí A, kteří nabízejí cenné papíry s podporou smluv o financování na mezinárodním základě. Program také představuje první přímý vstup pojišťovny MassMutual ve větším měřítku na eurotrhy.

Joseph M. Zubretsky, výkonný viceprezident pro podnikatelský rozvoj a finanční ředitel společnosti MassMutual poznamenal, že nový program zdůrazňuje vynikající finanční sílu společnosti a pověst společnosti a vysoce ceněné know-how v řízení investic.

Vydáním evropských střednědobých obligací podložených FAs má MassMutual příležitost přímo vyhovět rostoucí poptávce mezinárodních investorů po obligacích vydaných životními pojistiteli v USA s vysokým ratingem a dále diverzifikovat naše strukturované finanční aktivity na globální bázi," uvedl Zubretsky a dodal, že program je také doplňkem tuzemského důchodového programu GIC společnosti MassMutual.

Očekává se, že každá obligace v rámci programu dostane od agentury Standard & Poor rating AAA. Očekává se, že počáteční emise bude realizována koncem druhého čtvrtletí roku 1999, přičemž načasování a objem budou záviset na aktuálních podmínkách trhu.

Cenné papíry s pevným výnosem nebudou registrovány podle amerického Zákona o cenných papírech z roku 1933 v platném znění (dále "zákon") a nesmějí být nabízeny či prodávány v USA nebo americké fyzické či právnické osobě.

Hlavními spoluaranžéry programu jsou společnosti Morgan Stanley & Co. International and Goldman Sachs International.

MassMutual byla založena v roce 1851 a je předním poskytovatelem životního pojištění, fixních a variabilních anuit, pojištění při pracovní neschopnosti a invaliditě, produktů důchodového zajištění, správy finančních prostředků, vzájemných fondů a dalších produktů finančního pojištění pro jednotlivce a majitele malých podniků jakož i pro korporace a instituce. MassMutual má více než 1200 prodejních kanceláří po celých Spojených státech a působí také v Chile, Argentině, na Bermudách a v Lucembursku.

MassMutual je mateřskou společností firem OppenheimerFunds, Inc., David L. Babson and Company Inc., Cornerstone Real Estate Advisers Inc. a dalších dceřiných společností. Spravovaná aktiva - včetně aktiv spravovaných dceřinými společnosti - činí více než 188 miliard USD.

ots Original Text Service: Massachusetts Mutual Life Insurance Company

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Jim Lacey, (USA) 413-744-2365, nebo Investors: Toby Slodden, (USA) 413-744-5905, oba MassMutual

Webová stránka: http://massmutual.com