Central Command a Kaspersky Lab objevily internetový

MEDINA (USA)- Společnosti Central Command a Kaspersky Lab oznámily objev internetového viru šířícího se po světě pod jménem I-Worm.ZippedFiles. Worm ("červ") putuje prostřednictvím emailových systémů a byl zjištěn v USA, Kanadě, Řecku, Německu a Rusku. Šíří se při použití programů Microsoft Outlook and Outlook Express. Vir se rozšiřuje sám tak, že zašle falešnou zprávu na emailové adresy uložené v těchto aplikacích, takže v mnoha případech příjemce zná odesílatele a zaslané poště důvěřuje. Vir je připojen jako přípona souboru a dává příjemci pokyn, aby připojený soubor spustil.

Jakmile je Worm odstartován, instaluje se do systému a zničí všechny soubory které končí příponami .DOC, .XLS, .PPT, .ASM, .C a .HA.

Další informace o tomto viru je možné najít ve virové encyklopedii AntiViral Toolkit Pro Virus Encyclopedia na adrese http://www.avpve.com.

Antivirový soubor AntiViral Toolkit Pro byl aktualizován tak, že zabraňuje internetovému viru I.Worm.ZippedFiles v šíření, detekuje ho a odstraní.

Kompletní soubor ochranných protivirových souborů AntiViral Toolkit Pro virus protections suite nabízí ochranu před internetovými viry a je schopný odhalit a odstranit tisíce virových infekcí. Plně funkční časově omezená verze zdarma je k dispozici ke stažení na adrese http://www.avp.com.

O společnosti Central Command: Central Command Inc. je soukromá mezinárodní společnost s ústředím v Medině v Ohiu. Byla založena v roce 1990 a specializuje se na produkty protivirové ochrany a zaměřuje se na služby průmyslu, vládním, finančním a vzdělávacím institucím a odvětví služeb.

O společnosti Kaspersky Lab: Kaspersky Lab je mezinárodní společnost s kancelářemi v Moskvě a Dublinu. Byla založena v roce 1992 a koncentruje se na rozvoj antivirových technologií a softwaru světové třídy.

Další informace jsou na naší webové stránce na adrese http://www.avp.com nebo kontaktujte Renee Barnhardt, renee@avp.com nebo 330-723-2062.

ots Original Text Service: Central Command Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Renee Barnhardt, Central Command Inc., 330-723-2062, nebo renee@avp.com

Webová stránka: http://www.avpve.com

Webová stránka: http://www.avp.com