Delphi Europe ohlašuje změny v managementu

Jose Maria Alapont byl zvolen viceprezidentem společnosti Delphi a byl jmenován do funkce prezidenta společnosti Delphi Automotive Systems Europe s účinností od 1.července 1999. Oznámil to ve čtvrtek J.T. Battenberg III, předseda představenstva, generální ředitel (CEO) a prezident společnosti Delphi Automotive Systems. Alapont nahradí Hans-Jürgena Weisera, který po l8letém působení u Delhpi odchází do důchodu.

"Hans byl důležitou součástí Delphi svou pomocí při budování silné výrobní pozice, vynikajících vztahů se zákazníky a silné technologické strategie," uvedl Battenberg. "Významně podpořil naše snahy o zvýšení naší globální základny zákazníků. Přejeme Hansovi do důchodu vše nejlepší a vítáme Jose Mariu v jeho nové funkci. Jose Maria si přináší obrovské mezinárodní zkušenosti a bude hrát integrální úlohu v růstu našeho podnikání s našimi evropskými zákazníky."

Alapont s více než 20 lety mezinárodní praxe nastoupil do Delphi jako výkonný ředitel mezinárodních operací u divize Delphi Energy & Engine Management Systems v říjnu 1997 v lucemburském Bascharage. Předtím byl skupinovým viceprezidentem a generálním ředitelem divize Worldwide Lighting Systems firmy Valeo.

Alapont zahájil svou kariéru v automobilovém průmyslu u společnosti Ford of Spain v roce 1975 jako strojní a technologický inženýr. Zastával různé vedoucí funkce ve výrobě, strojírenství, nákupu a provozu u společnosti Ford of Europe. V roce 1990 byl Alapont jmenován výkonným ředitelem společnosti Valeo Engine Cooling- Spain. V roce 1991 byl jmenován výkonným provozním ředitelem divize Worldwide Heavy Duty Engine Cooling této společnosti a v roce 1992 byl jmenován skupinovým viceprezidentem a generálním ředitelem divize Worldwide Clutch Operations.

Španělský rodák Alapont získat diplom strojírenství na Technické vysoké škole ve Valencii a má doktorát filozofie z Univerzity ve Valencii.

Delphi Automotive Systems také oznámila, že do společnosti nastoupí Jean de Montlaur jako výkonný ředitel mezinárodních operací divizí Delphi Energy & Engine Management Systems a Delphi Chassis Systems a vystřídá na této funkci Jose Maria Alaponta, který byl jmenován prezidentem Delphi Europe. Montlaur bude sídlit v Lucemburku a jeho nadřízeným bude Donald L. Runkle, prezident Delphi Energy & Engine Management Systems.

Montlaur byl předtím generálním ředitelem divize Access Control Systems společnosti Meritor Automotive, která sídlí v městě Troy ve státě Michigan. Předtím byl v letech 1995-1997 u společnosti Valeo jako firemní ředitel pro francouzské operace a v letech 1992- 1995 byl ředitelem odbytu a marketingu u Valeo Security Systems.

Během své profesní dráhy byl také generálním ředitelem mezinárodních divizí a ředitelem strategického rozvoje u společnosti Clemessy, která je dodavatelem automatizační techniky. Byl také marketingovým a programovým ředitelem pro Severní Ameriku u společnosti Thomson-CSF, předního francouzského výrobce elektroniky a zbrojní techniky. V období 1980-1988 byl u společnosti Jeumont-Schneider, vyrábějící elektrotechniku a elektroniku, jako ředitel zásobování a oblastní ředitel odbytu pro Severní a Jižní Ameriku a ředitel projektů.

Delphi Automotive Systems (NYSE: DPH)¨se sídlem v Troyi v Michiganu je světovou přední společností v oblasti autodílů a systémů. Tři podnikatelské divize společnosti Delphi - Dynamics & Propulsion, Safety, Thermal & Electrical Architecture a Electronics & Mobile Communications - poskytují komplexní produkty pro řešení náročných potřeb zákazníků. Delphi má zhruba 196.000 zákazníků a provozuje 168 plně vlastněných výrobních závodů, 51 zákaznických středisek a odbytových kanceláří a 27 technických středisek ve 36 zemích. Regionální ústředí sídlí v Paříži, Tokiu a Sao Paulu. Delphi je možné najít na internetu na adrese http://www.delphiauto.com.

ots Original Text Service: Delphi Automotive Systems

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Frederique Le Greves, Delphi Automotive Systems Europe (33) 1 49-90-48-88; nebo Cheryl A. Kilborn (USA) 810-257- 7720, nebo Linda S. Beckmeyer, (USA) 810- 257-7723, oba z Delphi Energy & Delphi Chassis

Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/076666.html nebo fax (USA) 800- 758-5804, linka 076666