CpG ImmunoPharmaceuticals jmenuje nového viceprezidenta

Společnost CpG ImmunoPharmaceuticals ve čtvrtek oznámila, že jmenovala Ralpha R. Venhause, doktora medicíny, do nově vytvořené funkce viceprezidenta pro zdravotnické záležitosti (Medical Affairs). Dr. Venhaus bude odpovědný za dohled, řízení a strategické plánování klinických programů CpG ImmunoPharmaceuticals po celém světě. Do CpG nastupuje ze své funkce viceprezidenta pro zdravotnické záležitosti u společnosti ASTA Medica, Inc.

"Ralph si přináší do naší společnosti bohatou zkušenost z klinické oblasti vybudovanou v průběhu let praxe mezikontinentálního výzkumu a ze zdravotnictví a z práce v rozvoji farmaceutiky," uvedl Robert L. Bratzler, doktor filosofie, prezident a generální ředitel (CEO) společnosti CpG ImmunoPharmaceuticals. "S tím jak nadále postupujeme vpřed s dalšími časně klinickými pokusy CpG DNA(TM), námi patentované třídy prostředků pro stimulaci imunitního systému (imunostimulantů) pro léčení rakoviny, alergie, astma a infekčních chorob, budou znalosti Ralpha v oblasti mezinárodních klinických standardů a operací kriticky důležité pro CpG." Dr. Bratzler poznamenal, že CpG ImmunoPharmaceuticals nedávno zahájila první klinické testování na osobách svého výrobku CpG 7909, předního produktu, který se má používat jako vakcína stimulující imunitní systém u žloutenky typu B a že společnost plánuje pět dalších testů v tomto roce.

Dr. Venhaus má více než desetiletou praxi ve zdravotnictví a řízení farmaceutického průmyslu a rozsáhlé zkušenosti z klinické praxe v předních evropských nemocnicích. Ve své poslední funkci u společnosti ASTA Medica, Inc. založil a vedl oddělení pro zdravotnické záležitosti a měl dále odpovědnost za rozvoj projektů klinického výzkumu v USA a Kanadě. Dr. Venhaus získal titul bakaláře věd v chemii na univerzitě v německém Dortmundu a titul doktora medicíny na univerzitě v Heidelbergu.

CpG ImmunoPharmaceuticals je soukromá biotechnologická společnost která vyvíjí inovativní terapeutické a profylaktické produkty, které povzbuzují imunitní systém pro terapii rakoviny, infekčních chorob, alergií a astmatu a které urychlují regeneraci funkce imunitního systému po chemoterapiích nebo jiných terapiích potlačujících imunitní funkce. CpG ImmunoPharmaceuticals byla založena v roce 1997 a má své ústředí ve Wellesley ve státě Massachusetts, přičemž evropské operace a laboratoře sídlí v německém Hildenu. Na požádání jsou k dispozici další informace o společnosti.

ots Original Text Service: CpG ImmunoPharmaceuticals

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Robert Bratzler, Ph.D., prezident a CEO, CpG ImmunoPharmaceuticals +1-781-431-6400, mail@cpgdna.com nebo Sharon Karlsberg nebo Rebecca Forrestall, Feinstein Kean Partners Inc. +1-617-577-8110, sharon_karlsberg@fkpi.com

Webová stránka: http://www.fkpi.com