Excite@Home a australská CWO založí společný podnik

Společnost Excite@Home (Nasdaq: ATHM), přední poskytovatel širokopásmových webových služeb a otevřeného přístupu k internetu prostřednictvím kabelové infrastruktury a Cable & Wireless Optus (Austrálie: CWO), přední australská telekomunikační společnost, dnes oznámily smlouvu o vytvoření společného podniku. Podle podmínek smlouvy Excite@Home vyvine australskou verzi služby @Home, vysokorychlostního přístupu na internet. Cable & Wireless Optus bude prodávat tuto službu svým zhruba 2,2 miliónům zákazníkům - domácnostem, které jsou téměř ze 100 procent napojeny prostřednictvím dvoucestného hybridního koaxiálního kabelu.

Nová společnost s názvem @Home Network Australia, spojí technologii, obsah, systémy a provozní zkušenosti z širokopásmového internetu společnosti Excite@Home se silnou přítomností značky Cable & Wireless na trhu a vytvoří vysokorychlostní internetovou službu v Austrálii, která bude podstatně lepší, než jakákoli dnes v Austrálii dostupná služba. Moderní síť optických hybridních koaxiálních kabelů (HFC) společnosti Cable & Wireless má ideální pozici pro provádění souboru služeb, které budou dostupné od @Home Network Australia, z nichž některé dosud v Austrálii neexistují.

"Tento vztah s Excite@Home nejen zvýší pozici Excite@Home jako světové jedničky v oblasti širokopásmového internetu, ale také zvýší postavení společnosti Cable & Wireless Optus na expandujícím internetovém trhu," uvedl Chris Anderson, generální ředitel společnosti Cable & Wireless Optus. "Jsme potěšeni, že naším partnerem v Austrálii bude Excite@Home. Její služby se nepodobají ničemu co se dnes v Austrálii nabízí a těšíme se, že je budeme moci zpřístupnit našim zákazníkům."

Předplatitelé @Home Network Australia si budou moci dopřát bohatý výběr tradičního širokopásmového obsahu a aplikací jako jsou video na požádání ("video-on-demand") mající blízko ke zvukové kvalitě CD, vysokorychlostní hry a stahování dat spolu s vysokorychlostním bezproblémovým ("always-on") přístupem na internet. Společnost @Home Network Australia bude kombinovat nejlepší elementy @Home service s australským obsahem vysoké kvality aby vytvořila službu, která vychází vstříc potřebám australské internetové zákaznické báze. Vlastní vyrovnávací paměť sítě a replikační technologie společnosti Excite@Home zkombinovaná s jejím všeobjímajícím přístupem k obsahu umožní nové společnosti distribuovat mocnou službu za snesitelnou cenu.

@Home service je více než jen rychlým spojením k již nyní přehlcenému internetu. Excite@Home vyvinula síťovou infrastrukturu která využívá sofistikovanou vyrovnávací paměť a replikační technologie k vytvoření vysoce výkonného "paralelního" internetu a přináší informace blížeji k uživatelům. Tyto technologie, zkombinované s důrazem Excite@Home na bohaté širokopásmové obsahy a kompletní (end-to-end) správu sítě, umožní společnosti nabízet internetovou službu, která má unikátní styl, služby a obsah.

"S přibližně šesti milióny uživateli internetu je Austrálie velice slibným trhem pro vysokorychlostní kabelové internetové služby a dalším důležitým krokem v rámci mezinárodní expanze společnosti Excite@Home," řekl viceprezident společnosti International, Excite@Home John O'Farrell. "Cable & Wireless Optus na nás zapůsobila jasným pochopením příležitosti a rozhodností vystoupit agresivněji a vypořádat se s tím. Je to přesně ten druh partnera, který jsme hledali, a už se velmi těšíme na to, až s nimi založíme novou společnost @Home Network Australia. Odhadovaný počet 1,3 miliónu, neboli přibližně 20 procent, australských domácností má přístup na internet. To je jedno z nejvyšších čísel ze všech zemí kromě USA. Tyto domácnosti budou mít možnost dostat se k nové službě ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku. O společnosti Cable & Wireless Optus Cable & Wireless Optus je australskou integrovanou komunikační společností, která obsluhuje více než dva milióny uživatelů. Společnost poskytuje široký výběr komunikačních služeb včetně mobilních, národních a dálkových služeb, místních telefonních služeb, služeb týkajících se firemních sítí, internetu a placené televize. Od zahájení své činnosti v roce 1992 zkonstruovala společnost Cable & Wireless Optus pevné, mobilní a satelitní sítě včetně centrální podnikatelské oblasti a předměstských místních přístupových sítí. Tyto sítě poskytují společnosti vyspělou technologickou základnu pro distribuci integrovaných komunikačních, informačních a zábavních služeb. Cable & Wireless Optus je členem skupiny Cable & Wireless Group, která je čelním vůdcem na poli globální komunikace a působí ve více než 80 zemích na celém světě.

O společnosti Excite@Home Excite@Home je globální mediální společností, která byla založena v Kalifornii. Prostřednictvím svého úzkopásmového portálu Excite (www.excite.com) a širokopásmových služeb @Home a @Work společnost unikátně nabízí svým zákazníkům obsah interaktivních služeb přes úzká i široká pásma a nabízí vysoce specializovaná marketingová řešení všemi možnými způsoby distribuce. Vlivem svých vysokorychlostních a vždy dostupných znaků kabelu posiluje Excite@Home unikátní multimediální aplikace, které přesahují stávající webové zkušenosti. Se započtením Austrálie má nyní Excite@Home širokopásmová distribuční partnerství v pěti zemích. Excite@Home je největším poskytovatelem vysokorychlostních internetových služeb v severní Americe (ve Spojených státech a Kanadě). @Home Nederland, založený v Amsterdamu, uvedl své služby na nizozemský trh v květnu. V dubnu Excite@Home také oznámil své plány na ustavení společnosti @Home Japan spolu se společnostmi Jupiter Telecommunications a Sumitomo Corporation. Mějte na zřeteli: Excite@Home, Excite, loga @ball a @Home jsou obchodní značky společnosti At Home Corporation a mohou být zaregistrovány v některých jurisdikcích. Všechny ostatní značky a názvy produktů jsou obchodními značkami příslušných vlastníků.

Toto tiskové prohlášení obsahuje na budoucnost se dívající informace ve smyslu Oddílu 27A Zákona o burze cenných papírů z roku 1933 a ve smyslu Oddílu 21E Zákona o burze cenných papírů z roku 1934. Toto prohlášení také podléhá ochranným útočištím zformulovaným uvedenými Oddíly. Tato na budoucnost zaměřená prohlášení zahrnují prohlášení vztahující se: ke schopnostem společností Excite@Home a Cable & Wireless Optus rozmístit zaběhnutou verzi @Home Service na australském trhu; k rozsahu souboru funkčních schopností, který bude součástí této služby; k uživatelské poptávce po této službě; k potenciálnímu přispění této služby k růstu a úspěchu širokopásmového internetového průmyslu v Austrálii; a k rozsahu, v jakém bude služba transformovat způsob, jakým uživatelé pohlížení na internet a jak internet používají. Skutečné výsledky se mohou věcně odlišovat kvůli množství rizik. Úspěšné rozmístění služeb zvláště záleží na několika technologických, operačních a finančních výzvách; na potenciální konkurenci ze strany jiných širokopásmových poskytovatelů; a na tom, do jaké míry zákazníci v Austrálii službu přijmou. Záležitosti diskutované v tomto prohlášení také zahrnují rizika a nejistoty, o nich se čas od času pojednává ve zprávách Excite@Home pro Komisi pro cenné papíry a burzu. Zvláště se podívejte na faktory popsané na @Home Network pro čtvrtletí, které končí 31. března 1998. Excite@Home nepředpokládá žádné závazky aktualizovat k budoucnosti se vztahující informace obsažené v tomto tiskovém prohlášení.

ots Original Text Service: Excite@Home

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Spojené státy, Lauren Meller ze společnosti Excite@Home tel: (USA) 650- 569-5181, nebo lmeller@corp.home.net; nebo Austrálie, Stephen Woodhill ze společnosti Cable & Wireless Optus tel: +61-2- 9342-7850, nebo mobilní telefon, 0413-318-455

Webová stránka: http://www.excite.com