Merck chce koupit všechny akcie VWR

Německá společnost Merck KGaA se sídlem v Darmstadtu oznámila, že její nepřímá dceřiná společnost EM Laboratories, Inc. se sídlem v Hawthorne ve státě New York uzavřela smlouvu a plán o fúzi s datem 8.června 1999, podle níž tato dceřiná společnost Merck KGaA založená speciálně pro tuto transakci vyhlásí veřejnou nabídku koupě veškerých kmenových akcií společnosti VWR Scientific Products Corporation, sídlící ve West Chester ve státě Pennsylvania (VWRX), které v současné době nemá v držení EM Laboratories a její pobočky, v ceně 37 USD za akcii. Nabídka bude učiněna na přibližně 15 miliónů akcií a veškerých nesplacených opcí. Po nabídce přijde fúze, v níž veškeré zbývající akcie VWR budou vyměněny za hotovost ve stejné ceně zaplacené v nabídce.

Nabídka je podmíněna přijetím většiny kmenových akcií VWR, které nejsou v držení EM Laboratories a jejích poboček, a také schválením ze strany protimonopolních úřadů a splněním dalších podmínek obvyklých u transakcí tohoto druhu. Skupina Merck Group už ve společnosti vlastní 49,9 procenta akcií. Plánovaná akvizice všech zbývajících akcií VWR zkonsoliduje činnost společnosti Merck na poli dodávek laboratořím na severoamerickém trhu. Akvizice VWR spolu s nedávno založenou holdingovou společností Merck Eurolab N.V. pro evropské činnosti na poli laboratorních dodávek společnosti Merck KGaA dále zlepší schopnost nabízet jejím zákazníkům vyšší úroveň služeb v odvětví laboratorních dodávek. S tržbami přes 1,3 miliardy USD je VWR jedním z předních dodavatelů laboratorního vybavení, chemikálií, produkčních dodávek, materiálů pro vědecké vzdělávání a všeobecných dodávek pro trh vědy. VWR provozuje rozsáhlou distribuční síť, která se skládá z pěti vysoce automatizovaných regionálních distribučních středisek a více než 50 servisních středisek a zařízení pro dodávky v systému JIT (just-in-time). VWR v současné době nabízí přes 350.000 produktů od více než 1800 prodejců a je průkopníkem integrovaných řešení obchodních služeb a elektronického obchodu. Merck KGaA je celosvětově působící skupina společností s aktivitami ve farmaceutice, speciální chemii a výrobě distribuci laboratorních produktů. V roce 1998 přesáhly roční tržby osm miliard DEM, přičemž segment laboratorních produktů se na tržbách podílel hodnotou 1,9 miliardy DEM.

ots Originaltext: Merck KGaA

Internet: http://www.newsaktuell.de