Cycore získal titul Vyzývatel IT roku

Společnost Cycore Computers, švédský výrobce trojrozměrné webové animace a technologií speciálních efektů pro video a film, dnes oznámila, že získala označení "IT Challenger of the Year" ("Vyzývatel informačních technologií roku) od švédského časopisu Veckans Affarer. Ocenění, udělované každý rok, bylo podle časopisu dáno této společnosti, protože se vydavatelé domnívají, že má největší potenciál ve švédském odvětví informačních technologií (IT).

"Cycore už ukázala svůj mezinárodní potenciál svým úspěšným nástrojem na vytváření speciálních efektů ve filmech a videu. Společnost se nyní chystá na vlastní vstup na trh a činí tak s kombinací velké schopnosti inovací a smělou, avšak promyšlenou marketingovou strategií. Její nový internetový software pro trojrozměrné vnímání prokázal, že se může měřit s špičkovými konkurenty na tomto poli, kde je v současné době v tomto odvětví konkurence nejtvrdší," uvádí se v publikaci.

"Cycore mění způsob, jakým svět nahlíží na počítačovou grafiku," uvedl Bengt Starke, generální ředitel Cycore Computers. "Máme velkou radost, že Veckans Affarer rozpoznal potenciál této společnosti a naší technologie. Cycore chce i nadále 'vyzývat' odvětví informačních techologií vytvářením a šířením skvělých technologií a technicky převratných výrobků po celém světě."

Cycore, kterou založil v roce 1996 její současný viceprezident pro výzkum a vývoj Jerry Pettersson, získal světové uznání za obě své výrobkové řady. Cycore, tvůrce softwaru Final Effects pro film a video, který se stal standardem v tomto odvětví, uvedla v březnu tohoto roku svůj poslední produkt určený pro postprodukci s názvem Cult Effects a svůj software pro trojrozměrnou animaci na webu s názvem Cult3D.

- Cult Effects, který obsahuje 18 efektových filtrů pro použití se softwarem After Effects společnosti Adobe, už vzbudil ve filmovém průmyslu velkou pozornost, protože uspokojuje potřebu designérů pohybové grafiky kreslit přímo na film v rámci programu After Effects.

- Cult3D je v odvětví první realtimový 3D engine pro internet pracující na více platformách. Použití Cult3D umožňuje vývojářům i surfujícím na webu umisťovat na web maximálně realistické trojrozměrné obrazy a být s nimi v interakci. Cult3D, který byl vyvíjen pro elektronický obchod, učení na dálku, produkci a zábavu, byl na podzimním veletrhu Comdex 1998 označen jako nejlepší z produktů, které se na Comdexu dostaly do finále.

Veckans Affarer je přední švédská podnikatelská publikace. Časopis každým rokem přináší profily 500 největších švédských společností z oblasti informačních technologií a uvádí informace také o menších nově zakládaných společnostech pro své speciální číslo věnované informačním technologiím. Z nejlepších IT společností pak Veckans Affarer vybírá "IT společnost roku" a "Vyzývatel IT roku".

O společnosti Cycore Computers

Cycore Computers s ústředím ve švédské Uppsale se specializuje na vývoj speciálních efektů a 3D technologií jak pro internet, tak pro video a filmovou postprodukci. Produkt Cult3D(R) Animation je v odvětví první realtimový 3D engine pro internet pracující na více platformách. Cycore, tvůrce oceněného softwaru Final Effects(TM) a Studio Effects(TM), uvedla na trh produkt Cult Effects obsahující 18 nových filtrů pro Adobe After Effects, který se používá v odvětví postprodukce videa a filmu. Cycore Computers má v USA prodejní kancelář v San Mateu v Kalifornii. Více informací o společnosti najdete na webu na adrese www.cycore.com.

ots Original Text Service: Cycore Computers

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Sten Kaiser, Cycore Computers, +46 18 65-65-60, sten@cycore.com nebo Lisa Melsted, Brodeur Porter Novelli, 617- 587-2817, lmelsted@brodeur.com

Webová stránka: http://www.cycore.com