Ford Credit oznámil dlužní filozofii firmy

Ford Motor Credit Company zamýšlí prodat během roku 1999 prostřednictvím vícetranšové nabídky s fixní a/nebo plovoucí sazbou nezajištěné cenné papíry Global Landmark Securities(TM) (GlobLS(TM)) přibližně za 10 miliard USD. Ford Credit plánuje tříkontinentní investorskou prezentaci, na které vysvětlí rozšířenou firemní filozofii vydávání dluhopisů, využívající GlobSL jako část trvale se vyvíjející strategie financování. Ford Credit chce, aby se to stalo dominantní platformou nezajištěného dolarového financování.

Zahajovací nabídka se má konat v blízké budoucnosti, podle podmínek trhu. Podle rozšířené firemní filosofie vydávání dluhopisů, která bude periodicky přezkoumávána, Ford Credit zamýšlí vydat GlobLS dvakrát až čtyřikrát ročně v transakcích po 3 miliardách dolarů nebo více. Na tomto programu se bude občas s Ford Credit podílet také Ford Motor Company. Ford Credit bude i nadále využívat i další zdroje financování, jako jsou mnohostranná obchodní jednání, sekuritizace aktiv a devizové trhy.

Bear Stearns, Merrill Lynch a Salomon Smith Barney působili při vývoji této rozšířené filozofie jako poradci a byli vybráni jako společní manažeři účetnictví pro úvodní transakci.

Ford Credit je plně vlastněná pobočka Ford Motor Company (NYSE: F) a je největší společností pro financování automobilového průmyslu na světě. Ford Credit poskytuje financování vozidel v 37 zemích více než osmi miliónům zákazníků. ots Original Text Service: Ford Motor Credit Company Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Kristen Kinley z Ford Credit, 313-594-1096 Webová stránka: http://www.ford.com

Klíčová slova Ford Credit

Finance, ekonomika