Mezinárodní přehlídka ve společnosti Swarovski Crystal Worlds * Crystal - inspirováno Afrikou

Africká supermodelka Aleka Weková byla největší ozdobou velkolepé přehlídky, kterou uspořádala společnost Swarovski za účelem představení své kolekce pro podzim/zimu 2004 s názvem "Africká inspirace". Pouze pro tento slavnostní večer se společnost Swarovski Crystal Worlds převlékla do afrického hávu, který navrhl rakouský multimediální umělec André Heller. Této přehlídky, na které byla představena nová strategie společnosti Swarovski v oblasti značkové bižuterie, se zúčastnilo více než 180 zahraničních novinářů, hostů z řad odborné veřejnosti a obchodníků z celého světa.

"Naše nové kolekce a značky byly vytvořeny s ohledem na respektování dnešních hodnot, jako je krása a radost ze života. Kromě toho také stavíme na našich tradičních silných stránkách - inovaci, kreativitě a neustálé snaze o dokonalost", říká člen správní rady společnosti Swarovski Robert Buchbauer, který se spolu s Markusem Langesem-Swarovskim přehlídky zúčastnil. Přehlídka byla pořádána ve městě Wattens v rakouském Tyrolsku.

Cit, nadčasovost a inovace budou základními parametry nových kolekcí z dílny společnosti Swarovski. Kolekce podzim/zima 2004 byla inspirována exotickou krásou a rozmanitostí Černého kontinentu. Je to vzrušující směsice bižuterie, módních doplňků a dekorativních předmětů z drahých kamenů či dalších oblíbených přírodních materiálů jako jsou buvolí rohy, perly, kůže či tmavé dřevo. Inspirace v přírodě

Kolekce "Africká inspirace" je výrazem významné tradice společnosti Swarovski, která je známá především výrobou drahých kamenů. Drahé kameny broušené společností Swarovski používají zlatníci a návrháři na celém světě. Daniel Swarovski, který firmu založil v roce 1895, se vždy snažil respektovat přírodu a podřídil této snaze i filozofii společnosti. Společnost vždy hledala inspiraci pro nové výrobky právě v přírodě. Křišťálové figurky zvířat, které firma Swarovski vyrábí od poloviny sedmdesátých let, byly prvními výrobky vytvořenými v duchu této strategie, a firma si jimi získala přízeň zákazníků. Od té doby tato divize společnosti Swarovski stále roste. Dnes firma kromě postaviček zvířat nabízí pestrou paletu dalších výrobků, jako jsou dekorativní předměty z drahých kamenů, hodinky, šperky či módní doplňky. Letošní sezóna podzim/zima se nese v duchu sloganu "Africká inspirace." Kontakt: Swarovski International Holding AG Simone Feix Postfach General Wille Strasse 88 8706 Feldmeilen Tel. +41/1/925 77 39 E-Mail: simone.feix@swarovski.com

Klíčová slova PROTEXT-Rakousko-kultura-styl-Swarovski

Evropa, EU, NATO (es)