Cisco oznamuje založení sítí IP (internetového protokolu) nové generace: nový systém přenosu dat * Inovace umožňuje přenášet skvělé nové služby IP do domácnos

založený na Cisco Craft Works Interface (CWI), vizuální nástroj správy, který umožňuje řídit monokonzolové nebo multikonzolové systémy. -- projekt Cisco Intelligent ServiceFlex pro pružné a rychlé služby

Cisco CRS-1, se svými technologickými průlomy a vedoucím výkonem v průmyslu, umožňuje spolehlivé dodání aplikací vysoké úrovně s širokým použitím včetně videa na přání, online her a interaktivních služeb v reálném čase.

"Jako vedoucí v přenosu dat a zvuku na světě, Sprint pilně pracuje na tom, aby zajistila, že jeho síť bude schopna pokrýt rostoucí požadavky na služby a kapacitu nákladově efektivním způsobem, což je důvod, proč jsme byli nadšeni, že jsme tak brzy získali informace o Cisco CRS-1," řekla Kathy Walkerová, výkonná prezidentka Network Services společnosti Sprint. "Některé zásadní výhody, které jádro systému pro přenos dat jako je Cisco CRS-1 poskytne, jsou flexibilita, dostupnost a stavebnicová architektura, které pomohou zjednodušit správu sítě a umožní účinný růst založený na potřebách sítě." Nepřetržité doručování systémových operací

Cisco CRS-1 poskytuje nepřetržité doručování systémových informací, přípustnou údržbu a upgrade bez jakéhokoliv přerušení služeb. Této jedinečné, bezchybné schopnosti je dosaženo díky softwaru Cisco IOS XR, což je jediný průmyslový operační systém, který se sám opravuje, pro multikonzolovou infrastrukturu přenosu dat s kapacitou 92 Tbit/s. Paměťově chráněný operační systém založený na mikrojádru umožňuje upgrady při zachování úrovně služeb a také umožňuje plně rozšířit zpracování, oddělením úrovní kontroly, dat a správy. Tato stavebnicová architektura zabezpečuje omezení chybovosti a automatické opravy chyb, aby procesy mohly začínat, končit a být upgradovány bez lidského zásahu. Kromě toho má Cisco CRS-1 schopnost obranných mechanismů pro automatické rozpoznání škodlivých aktivit, jakými jsou útoky zamezující přístupu k poskytovaným službám (DDoS) s infrastrukturou založenou na hardwaru a softwaru.

Cisco CRS-1 představuje operačně efektivní systém řízení prostřednictvím zvýšení rozhraní příkazového řádku (CLI), Simple Network Management Protocol (SNMP) nebo rozhraní založené na XML. Nové Craft Works Interface (CWI), rozhraní založené na XML je vizuální správní nástroj, který může spravovat monokonzolové nebo multikonzolové systémy.

"T-Com jako jedna z vedoucích společností v oblasti přenosu dat v Evropě zajišťuje, že naše infrastruktury jádra jsou nadčasové a schopné provádět služby IP/MPLS na vysoce dostupné a flexibilní síti založené na IP," řekl Wolfgang Schmitz, výkonný víceprezident pro technické inženýrství u společnosti T-Com, oddělení pro zakládání sítí Deutsche Telekom. "Tato strategie nám umožní zvýšit operační výkonnost a optimalizovat ziskovost. Systém Cisco CRS-1 nabízí nové úrovně dostupnosti a inovace jako základnu pro naše IP služby nové generace." Zdokonalená flexibilita služeb

Cisco CRS-1 je vybudován jedinečnou architekturou rozdělení služeb - architektura Cisco Intelligent ServiceFlex - která odděluje podle služby nebo zákazníka v rámci systému přenos dat a síťové operace. Tato systémová architektura umožňuje rychle se přizpůsobit měnícím se potřebám zákazníka a zvýšit dodávku služeb zkombinováním Cisco Silicon Packet Processoru (SPP), světově nejpropracovanější 40-Gbit/s ASIC, a softwaru Cisco IOS XR. Cisco CRS-1 pomocí úplného oddělení služeb a flexibilitou rychlosti sítě umožňuje spojit rozmanité sítě do jedné bezpečné infrastruktury a doručit společné síťové služby. Prodloužení systému životnosti

Cisco CRS-1 je neblokující se, multikonzolový systém, který umožňující rychlost přenosu od 1.2 do 92 Tbit/s. Systém zdůrazňuje první průmyslové IP rozhraní OC-768c/STM-256c a podporuje až do 1152 40-Gbit/s line-card sloty. Systémové zpracování jako je Border Gateway Protocol (BGP) a Multiprotocol Label Switching (MPLS) může být také plně distribuováno po celém systému s maximální efektivitou a dostupností. Dostupnost systému Cisco CRS-1 snižuje celkové náklady zjednodušením dnešních sítí a zároveň chrání investice v kapitálovém vybavení.

Během dnešní události představení produktu, které pořádala Cisco v Computer History Museum v kalifornském Mountain View, MCI za použití systémů Cisco CRS-1 představila nejrychlejší meziměstský přenos IP v historii přes IP společnosti MCI o rychlosti přenosu 40-Gbit/s.

"Naše poslání je sloužit našim zákazníkům a pomáhat jim realizovat obrovské výhody světové sítě IP společnosti MCI," řekl Jonathan Crane, ředitel strategie MCI. "Příslib vysoko kapacitního přenosu dat splňuje naši síťovou strategii extrémně náročné přepravy navrženou tak, aby odpovídala zvyšující se potřebě kapacity našich zákazníků postupně, jak se přesunují do digitálního prostředí IP."

"Pittsburgh Supercomputing Center je hlavním účastníkem TeraGrid, National Science Foundation's program (program Národní vědecké nadace), aby rozvinul pokročilou společnou cyber infrastrukturu pro vědecký výzkum," řekl Gwendolyn Huntoon, ředitel sítí Pittsburgh Supercomputing Center (PSC). "Nainstalováním Cisco CRS-1 za účelem spravovat spojení TeraGrid společnosti PCS věříme, že tato platforma je nejlepším systémem přenosu dat, který splní naše požadavky nyní i v brzké budoucnosti."

PSC je spolupracovníkem National Lambda Rail (NLR), která poskytuje zdokonalené síťové služby řadě špičkových výzkumných institucí a agentur. "NLR také plánuje rozšiřovat systémy Cisco CRS-1 ve své národní struktuře jako základ k umožnění nadcházející inovace technologií a vědecké experimentaci," řekl Tracy Futhey, předseda správní rady NLR a výkonný ředitel z Duke University.

Cisco CRS-1 dokončuje existující portfolio nástrojů, které podporují světové největší sítě pro přenos dat a podnikové sítě. Nový systém přenosu dat je výsledkem 20 let zkušeností Cisco v inovacích přenosu dat prostřednictvím speciálního výzkumu a programů rozvoje. Cisco CRS-1 poskytuje přenosy dat s možností rychlého přenosu a završuje existující portfolio nástrojů přenosu dat společnosti Cisco, které je ideálně navržené pro dodávání nákladově efektivních a nových služeb IP. Pro informace o Cisco CRS-1 Carrier Routing System a strategii vysokorychlostního přenosu dat společnosti Cisco pro zákazníky navštivte: http://www.cisco.com/go/crs Dostupnost a hodnocení

Cisco CRS-1 je v současné době ve zkušebním provozu přenosu dat u poskytovatelů služeb na celém světě a je naplánováno, že bude k dispozici v červenci 2004. Počáteční cena systému je stanovena na 450,000 dolarů. Poznámka vydavatele:

Další tiskové informace o CRS-1 zahrnují, podrobný, aktivní komentář, informace o zákaznících a partnerech, videa, rozhovory s technologickými pracovníky, kteří vyvíjely Cisco CRS-1, jedinečný produkt s možností stažení a fotografie vztahující se k události, jsou k dispozici na: http://newsroom.cisco.com/presskit/crs/ O Cisco Systems

Cisco Systems Inc. (index NASDAQ:CSCO), světový vůdce v sítích pro internet, tento rok oslaví 20 let v oblasti inovace technologie, vůdčím postavením v průmyslu a sociální odpovědnosti. Informace o společnosti Cisco najdete na http://www.cisco.com. Pro nejnovější zprávy navštivte http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logo Cisco Systems a Cisco IOS jsou registrované ochranné známky společnosti Cisco Systems Inc. ve Spojených státech amerických a některých dalších zemích. Všechny ochranné známky zmíněné v tomto dokumentu jsou majetkem jejich příslušných vlastníků. K DISPOZICI MÉDIÍM: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=4647797

KONTAKT: Cisco Systems Inc.

Rob Barlow, 408-527-5018

(Cisco Press Contact)

rbarlow@cisco.com

Liz Lemon, 408-527-8452