Interoute významně pozvedne celoevropskou síť díky akvizici ve střední Evropě * expanze odráží přistoupení nových států k Evropské unii

Společnost Interoute, vlastník a provozovatel nejvyspělejší a největší sítě v Evropě, dnes oznamuje, že od americké společnosti Zephyr Communications Inc. získala operátora sítí ve střední Evropě Central European Communications Holdings BV (CECOM) a jeho dceřiné společnosti působící v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rakousku, Německu, Polsku a Rumunsku, což znamená, že dokáže plnit potřeby klientů, které vznikly v důsledku rozšíření Evropské unie. V reakci na koupi James Kinsella, předseda správní rady Interoute, řekl: "Tato akvizice je výsledkem pevného a agresivního plánu, kterým jsme se jasně zavázali, že dříve než naši konkurenti rozšíříme naši síť právě tam a právě tehdy, kdy je to z ekonomického hlediska smysluplné. Naše expanze do střední Evropy je důkazem tohoto závazku a je pouhým začátkem doby intenzivního růstu a expanze společnosti Interoute."

Díky rozsáhlému vlastnictví sítí po celé střední Evropě poskytuje CECOM doplňkové služby, které lze snadno skloubit s již zavedenou nabídkou Interoute. Již existující místa v Rakousku a Německu, kde obě firmy působí společně, umožní bezprostřední a snadnou integraci obou sítí a umožní téměř okamžitou dodávku služeb bez jakéhokoliv přerušení. K místům, kde již firma působí, tj. ve Frankfurtu, Lipsku, Berlíně, Vídni, Praze, Plzni, Brně, Ostravě, Bratislavě, Budapešti, Oradee, Bukurešti, Bielsko Biale a Varšavě, přidá tato akvizice do celoevropské sítě společnosti Interoute dalších 11 měst. O společnosti Interoute

Interoute je nejrychleji se rozvíjejícím poskytovatelem telekomunikačních služeb v Evropě a je zároveň vlastníkem i provozovatelem nejvyspělejší a nejhustěji propojené sítě pro přenos hlasu a dat. Dodává inteligentní služby po síti, které si řídí sami klienti, celé řadě firem včetně dopravců, operátorů mobilních telefonů, poskytovatelů služeb, podniků i jednotlivých orgánů státní správy. Společnost Interoute, která je zcela bez dluhů a působí po celém evropském kontinentu a v Severní Americe, rovněž vlastní a provozuje husté městské sítě ve všech hlavních evropských obchodních centrech: http://www.interoute.com KONTAKT: Text 100 pro společnost Interoute Alec Stanwell Tel: +44 (0)208 996 4173 E-mail: alec.stanwell@text100.co.uk

Klíčová slova PROTEXT-Británie-komunikace-sítě-Interoute

Evropa, EU, NATO (es)