LG Electronics podává žalobu na společnost Whirlpool pro porušení práv držitele patentů USA

Společnost LG Electronics, Inc. světová jednička ve výrobě domácích spotřebičů, dnes podala na firmu Whirlpool Corporation (inde NYSE: WHR) žalobu pro porušení práv držitele patentů. Žaloba byla podána u Okresního soudu v New Jersey. Společnost LG žaluje firmu Whirlpool za porušení patentů LG číslo 5 461 886, 5 768 731 a 5 339 474. Tyto patenty byly porušeny, když společnost Whirlpool uvedla na trh automatické pračky Calypso a Duet. Na základě rozhodnutí Amerického patentového úřadu získaly vynálezy společnosti LG patentovou ochranu, která firmě LG zaručuje právo na výhradní nakládání se svými vynálezy. Společnost LG se domnívá, že firma Whirlpool neoprávněně použila její patenty číslo 886 a 474 v modelu automatické pračky Whirlpool Calypso a patent číslo 731 v modelu automatické pračky Whirlpool Duet. Společnost LG se domáhá náhrady škody za porušení patentů a žádá, aby společnost Whirlpool přestala používat její patenty ve svých automatických pračkách.

Daniel Lee, ředitel pro marketing a komunikaci u společnosti LG Home Appliances, řekl: "Jsme odhodláni bránit naše patenty a vynálezy v maximální zákonem povolené míře. Naše vynálezy a patenty jsou výsledkem dlouhodobého výzkumu a vývoje společnosti LG a snahy naší firmy poskytnout zákazníkům co nejlepší výrobky a služby. Společnost LG rychle roste především díky neustálé inovaci a modernizaci svých výrobků, které výraznou měrou přispěli ke zkvalitnění nabídky na trhu. Proto musíme a budeme chránit naše patenty."

Patenty společnosti LG, které firma Whirlpool porušila, jsou pouze zlomkem z tisíců patentů, které firma LG získala za inovace a vynálezy v oblasti domácích spotřebičů. Tato úctyhodné množství patentů a vynálezů je důsledkem velkých investic firmy LG do výzkumu a vývoje nových produktů. Pouze v USA drží společnost LG více než 3 000 patentů. V loňském roce firma podala Americkému patentovému úřadu žádost o registraci více než 1 300 patentů. Společnost LG předpokládá, že nejméně stejně tolik žádostí o registraci patentů podá i v letošním roce. V mezinárodním měřítku se společnost LG snaží registrovat své vynálezy a patenty, aby ochránila své investice do výzkumu a vývoje a měla i nadále možnost nabízet zákazníkům na celém světě nejmodernější technologie.

Značka LG dosahuje obrovských úspěchů tím, že přináší zákazníkům technologicky vyspělé výrobky, které vyhovují jejich požadavkům. To se týká jak velkých, tak malých domácích spotřebičů, které mají nejen dobře sloužit svému účelu, ale představují i výrazný dekorativní prvek pro zkrášlení Vašeho domova. V kategorii automatických praček s bočním plněním získala firma LG na trhu v USA, během několika málo měsíců, významný podíl na trhu. Několik významných prodejců začalo v roce 2003 dovážet do USA automatické pračky od firmy LG a posílilo tak povědomí o značce na místním trhu.

Společnost LG vzbudila v roce 2003 velkou pozornost díky své Internetové ledničce a také v letošním roce přichází s celou řadou novinek (například kombinovaná pračka a sušička TROMM s bočním plněním, kombinace chladničky/televizoru či kombinace mikrovlnné trouby s kávovarem). O společnosti LG Electronics

Společnost LG Electronics, Inc. (kotována na korejské burze pod symbolem 6657.KS) byly založena v roce 1958 a stala se průkopníkem korejského trhu se spotřební elektronikou. Společnost se zabývá výrobou, prodejem a vývojem produktů spotřební elektroniky a informatiky a ve svých 76 pobočkách po celém světě zaměstnává více než 64 000 lidí. Celkové roční tržby skupiny činí více než 16,9 miliard dolarů (nekonsolidované tržby). Firma LG Electronics se dělí do následujících obchodních divizí: Digital Displays & Media (digitální zobrazovací jednotky), Digital Appliance (digitální domácí spotřebiče) a Telecommunication Equipment & Handset (telekomunikační zařízení a přístroje).

Divize společnosti LG pro výrobu domácích spotřebičů se rychle stává světovou jedničkou v oblasti prodeje domácích spotřebičů. Firma zaujímá první místo v prodeji klimatizačních jednotek, mikrovlnných trub a vysavačů s nádrží. Společnost LG Electornics začala jako první na světě nabízet kompletní sortiment svých výrobků přes internet, včetně domácích spotřebičů, chladniček, praček, mikrovlnných trub a klimatizačních jednotek a stává se světovou jedničkou v oblasti výroby a prodeje luxusních domácích spotřebičů.

Cílem společnosti LG Electronics je poskytovat zákazníkům kvalitní a moderní elektronické přístroje, které jim usnadní život. Více informací získáte na internetových stránkách http://www.lge.com. KONTAKT: Ogilvy Public Relations Worldwide Jonathan Mairs, 212-880-5353 e-mail: jonathan.mairs@ogilvypr.com nebo Nathan Friedman, 312-397-6009 e-mail: nathan.friedman@ogilvypr.com

Klíčová slova PROTEXT-USA-žaloba-Whirlpool-LG Electronics

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Energetika, suroviny