Lockheed Martin řeší Y2K v řízení letového provozu

Lockheed Martin Air Traffic Management, divize společnosti Lockheed Martin Corporation (NYSE: LMT), dnes oznámila nabídku záložního systému kompatibilního s rokem 2000 (Y2K) pro automatizaci řízení letového provozu. Řešení Y2K společnosti Lockheed Martin používá produkt SkyLine pro řízení letového provozu a nabízí tak provozovatelům řízení letového provozu na celém světě nenákladný automatizovaný záložní systém, který je ve shodě s rokem 2000 a který může být používán ve spojení se stávajícími systémy, které nemusí být ve shodě s Y2K, anebo jako záloha k nim.

SkyLine Y2K nabízí kompletní škálu funkcí pro řízení letového provozu pro supervizory a údržbu a kompletní záložní systém zpracování radarových a letových údajů vhodných pro oblastní, letištní a věžové řízení. Standardní nabídka systému SkyLine kompatibilního s přechodem na rok 2000 má čtyři pracovní stanoviště pro radary a dva pro kontrolory, které je možné rozšířit až na 14 stanovišť bez softwarových změn. Systém také zajišťuje spolehlivost prostřednictvím záložních serverů a konfigurací místní sítě LAN a také flexibilitu, protože používá standardy zpracování dat vyvinuté institucemi ICAO, RTCA, EUROCONTROL a dalšími nezávislými agenturami. Použití těchto standardů zajišťuje otevřenou a rozšířitelnou architekturu.

K systému Y2K uvedl Don Antonucci, prezident divize Lockheed Martin Air Traffic Management: "Náš systém SkyLine Y2K dává organizacím zajišťujícím řízení letového provozu možnost vypořádat se s problémy a otázkami spojenými s rokem 2000 a přitom chrání investice do jejich současných systémů. Systém je možné rozšířit na základě individuálních potřeb zákazníků a může růst tak, aby vyhověl jejich budoucím potřebám."

Základní systém SkyLine Y2K zahrnuje dokumentaci, školení uživatelů, instalaci, testování a jednoletou podporu hardwaru a softwaru. Produkt je možné rozšířit tak, aby podporoval více než 29 radarů, 2500 řízených letových tras a 100 stanovišť kontrolorů.

Rodina aplikací SkyLine společnosti Lockheed Martin nabízí vyspělá řešení pro řízení letového provozu v oblasti, z věží, letišť a nad oceánem a monitoring průletů. SkyLine, který používá externě i interně mezinárodní standardy, umožňuje snadnou integraci jiných aplikací řízení letového provozu při rozšiřování operací.

Lockheed Martin Air Traffic Management s ústředím v Rockville ve státě Maryland je součástí Information and Services Sector s tržbami 5,2 miliardy USD, která spadá pod Lockheed Martin, a má za sebou čtyři desetiletí praxe v dodávkách systémů pro řízení letového provozu zákazníkům na celém světě. Lockheed Martin Air Traffic Management, která má certifikát ISO 9001, se zaměřuje na konstrukci, vývoj, testování, dodávky a podporu systémů řízení letového provozu na celém světě.

Lockheed Martin se sídlem v Bethesdě ve státě Maryland je vysoce diverzifikovaný globální podnik, který se zabývá hlavně výzkumem, konstrukcí, vývojem, výrobou a integrací systémů, produktů a služeb vyspělé technologie. K oborům činnosti patří letecká technika a telekomunikace, elektronika, informace a služby, kosmonautika, energetika a systémová integrace. Lockheed Martin zaměstnává na celém světě více než 165.000 osob a její tržby v roce 1998 překročily 26 miliardy USD.

Kontakt: Julie Vass, Lockheed Martin Air Traffic Management, +1 301-640-2016

Webová stránka: http://www.lmco.com/atm/ (LMT)

Klíčová slova Lockheed Martin

IT, telekomunikace