Nové Visitors Center v Houstonu má pro každého něco

HOUSTON 26. května (protext/ots) - Návštěvníkům Houstonu se nyní nabízí prostor, kde mohou dělat víc než si jen vyzvednout mapy a průvodce. Nové, moderní, interaktivní středisko Visitors Center, které se v úterý otevřelo na radnici City Hall, nabízí vše od muzeálních historických vyobrazení přes houstonskou omáčku barbecue po dotekové počítačové obrazovky.

Gerard J. "Jordy" Tollett, prezident a ředitel střediska Greater Houston Convention and Visitors Bureau uvádí, že po téměř dvou letech budování je centrum zkrátka nejlepší v zemi.

"Toto nové návštěvnické středisko opravdu město oživuje jak pro návštěvníky, tak pro obyvatele Houstonu," říká Tollett. "Lidé sem budou moci přijít a seznámit se s historií jejich města, naplánovat si báječnou dovolenou, poslat e-mailovou pohlednici či si dát právě uvařenou kávu."

Visitors Center za 1,9 miliónu dolarů o ploše 7700 stop čtverečních se nachází v přízemí nyní zrenovované houstonské radnice. Pohled na nové středisko, navržené studiem Brand + Allen Architects Inc, zachycuje styl Art Déco historické budovy radnice. Zatímco je vnější vzhled odkazem té doby, samotné Visitors Center přenáší Houston do nového století.

Vstup do střediska je zážitkem. Masivní, zářivě vybarvená nástěnná kresba vytvořená místním umělcem Alanem Rodewaldem obepíná vrchní polovinu vstupu z jižní strany střediska. Bronzová socha Sama Houstona, vytvořená místním umělcem Davidem Addicksem, vítá ty, kteří vstupují do střediska z Walker Street.

Od ní je jen pár kroků do rozsáhlé prodejny dárkových a upomínkových předmětů. Ta nabízí hluboce zmraženou zmrzlinu, zajímavosti z vesmírného střediska Space Center Houston, posezení vedle vycpaných zvířat z houstonské zoologické zahrady, vzdělávací hry z městských muzeí, upomínky na sportovní úspěchy houstonských týmů, texaská jídla, trička s motivy Houstonu, skleničky a mnoho dalšího. Nad prodejním střediskem je video- stěna o 16 obrazovkách, která nepřetržitě ukazuje klipy ze zajímavostí Houstonu.

Vedle prodejny dárků je 50místný sál Theatre Continental Airlines, v němž se promítá krátký film o Houstonu vytvořený místní firmou.

Řada počítačů s dotykovou obrazovkou, které věnovala společnost Compaq Computer Corporation, ukazuje návštěvníkům turisticky atraktivní místa ve městě. Uživatel může ukázat na restauraci nebo hotel, dozví se o historii města či objeví některé z jeho největších atrakcí. Program taktéž umožňuje návštěvníkovi vybrat si a poslat přátelům pohledy Houstonu prostřednictvím e-mailu.

Šest stánků představuje základní charakteristiky Houstonu - vědu, průmysl, přírodu, kulturu, zábavu a běžný život. Obrazy a výstavy nabízejí lidem fascinující pohled do historie Houstonu.

Zobrazení zahrnují pohled do života takových lídrů města, jakými byli či jsou Allen brothers, Sam Houston, Jesse Jones, George a Herman Brownovi, Mickey Leland, Barbara Jordonová, prezident George Bush či Nellie Connally.

Tollett uvedl, že nové středisko Visitors Center by mělo být využíváno jak návštěvníky města, tak jeho obyvateli, kteří se o něm chtějí dozvědět více. Školený personál bude denně k dispozici, aby lidem pomáhal s mapami, brožurami a nápady, jak strávit v Houstonu čas. Zobrazení se budou často měnit podle aktuálního dění ve městě.

Samotné obyvatele Houstonu vyzval k návštěvě střediska i starosta města Lee P. Brown.

"Toto je místo, kde se můžete dozvědět více o našem městě a významná součást našeho úsilí v propagaci Houstonu jako výletního a odpočinkového centra," uvedl Brown.

Další plány centra zahrnují předprodej vstupenek Ticket Master, kavárnu a prodejní místo letenek Continental Airlines. Středisko Visitors Center nacházející se na 901 Bagby v City Hall bude otevřeno denně od 9:00 do 16:00 hodin.

Původní text: Greater Houston Convention and Visitors Bureau

Internet: http://www.newsaktuell.de