Podíl Hoechst AG v Dade Behring se zvýší asi na polovinu

Společnost Dade Behring, přední světový výrobce a prodejce výrobků a systémů pro klinickou diagnostiku, dnes oznámila, že po dokončení programu zpětného odkupu akcií, ohlášeného 3. května 1999, zvýší společnost Hoechst AG (NYSE: HOE) svůj podíl ve společnosti přibližně na 50 procent. Další akcionáři v Dade Behring kromě Hoechst AG, tedy Bain Capital, Goldman Sachs & Co. a management společnosti, budou nadále mít ve společnosti hlasovací kontrolní podíl.

Společnost Hoechst AG s ústředím ve Frankfurtu v současné době vlastní 32,5 procent akcií Dade Behring. V rámci programu zpětného výkupu akcií Dade Behring odkoupí zhruba 400 miliónů svých nesplacených akcií od akcionářů mimo Hoechst AG a tyto akcie splatí.

Dade Behring Inc. také oznámila, že jmenovala Bankers Trust Company jako správního zmocněnce a Goldman Sachs Credit Partners L.P. jako syndikačního zmocněnce pro novou úvěrovou facilitu. Bankovní úvěrová facilita nahradí současnou úvěrovou facilitu společnosti a bude použita na financování programu zpětného výkupu akcií. Společnost uvedla, že očekává dokončení refinancování během příštích 60 dnů.

Dade Behrings s ročními tržbami asi 1,3 miliardy USD v roce 1998 patří k největším světovým společnostem v oblasti klinické diagnostiky a nabízí nejširší dostupný sortiment produktů a systémů pro diagnostické testování. Dade Behring má ústředí v Deerfieldu ve státě Illinois, působí ve 39 zemích a pracuje prostřednictvím distributorů v dalších oblastech.

ots Original Text Service: Dade Behring Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Fred Nachman za Dade Behring, (USA) 312-832-9300, linka 202; nebo Joe Grillo za Bain Capital, (USA) 617-951-0000

Klíčová slova Dade Behring-Hoechst AG

Chemický a farmaceutický průmysl